Aquesta setmana ha tingut lloc a Madrid una nova edició del ‘Salón Gourmets’, en la qual s’hi ha succeït tot d’activitats al voltant del vi, entre les quals, una fira, la final del concurs de sommeliers de l’Estat -que ha coronat el català Ferran Vila-, i també ha donat a conèixer els seus premis anuals.

Ferran Vila, al centre, quan rebia el títol de millor sommelier d’Espanya | ACS

Entre aquests reconeixements, hi ha hagut diverses mencions a productes i projectes catalans.

D’entrada, un vi català ha entrat a la cobdiciada Lliga 99 dels altament qualificats. Es tracta del Mas de la Rosa 2018 que Família Torres embotella al Priorat (DOQ).

Un altre vi prioratí, en aquest cas el rosat Scala Dei Pla dels Àngels, elaborat per Cellers Scala Dei, ha estat escollit com a millor vi rosat, exaequo amb el Izadi Larrosa Rosé de Bodegas Izadi (DOCa Rioja).

Per últim, però no menys important, el millor vi escumós de l’edició ha recaigut en un projecte penedesenc, el Gramona Imperial del celler Gramona (Corpinnat).

Nou comentari

Comparteix