VadeVi
El celler Kripta s’incorpora a les files de Corpinnat

La marca col·lectiva europea Corpinnat suma un nou celler a les seves files. Es tracta del celler Kripta un dels més emblemàtics del Penedès que ha decidit fer el pas de marxar de la DO Cava i incorporar-se a la que ja és la segona marca d’escumós més coneguda a Catalunya. Amb aquesta decisió, Kripta passa a ser el setzè celler de la marca col·lectiva. “Era el moment de fer-ho; els temps han canviat”, explica Gemma Torelló en unes declaracions a Vadevi. D’aquesta manera, des del celler reconeixen que la seva manera d’elaborar i el seu compromís amb el territori, a hores d’ara, encaixen més amb la marca col·lectiva: “Corpinnat no és només una etiqueta, és una garantia d’origen, un compromís lligat a un territori únic amb qui compartim els valors de qualitat i sostenibilitat que han fet del Penedès, la terra d’uns escumosos únics al món”.

Kripta va néixer el 1978 de la mà d’Agustí Torelló Mata i des de llavors han mantingut una trajectòria molt vinculada al Penedès i a les seves varietats autòctones, que en molts casos són úniques en el món. En la nota de premsa per anunciar aquesta unió, des de Kripta recorden que la singularitat de les varietats Macabeu, Xarel·lo i Parellada “formen part de l’ADN del celler” i són “un dels pilars identitaris”. Precisament per aquesta necessitat de destacar el territori per sobre de tot, Torelló explica a aquest diari que és moment de trobar un espai on aquesta sigui la norma. “De vegades cal estar en un lloc on no calgui explicar sempre que creiem en el territori o que fem elaboració integral”, descriu la directora del celler. “Al llarg de 50 anys de la història Kripta, hem dedicat el nostre treball a aconseguir la millor qualitat amb uns vins singulars: varietats autòctones, vinyes exclusives, verema manual, conreu ecològic, mínima intervenció, fermentació amb llevats propis, vinificació de tots els vins base, i llargues criances”, concreten en el comunicat. Bona part d’aquestes metodologies són la raó per la qual Kripta encaixa a la perfecció amb els valors de Corpinnat.

Imatge de la família Torelló del Celler Kripta; el president de Corpinnat, Pere Llopart; i el vicepresident de Corpinnat, Roc Gramona / Cedida
Imatge de la família Torelló del Celler Kripta; el president de Corpinnat, Pere Llopart; i el vicepresident de Corpinnat, Roc Gramona / Cedida

La nova realitat del sector

Torelló afirma que manté un bon record del cava, però assumeix que la realitat actual del món dels escumosos catalans ha canviat. “La història d’avui no és la mateixa de fa 40 anys quan el 1986 Espanya va entrar a formar part de la CEE i de la legislació europea de vins i marques de qualitat”, reconeix el comunicat de Kripta. En aquest sentit, el celler recorda que actualment, les empreses líders del sector no estan vinculades al Penedès i, per tant, “és el moment d’encarar el futur i el canvi generacional del celler”, confirma Torelló. Tot i això, no s’oblida de reconèixer que Cava ha estat un paraigua important pel seu celler: “Kripta va néixer amb Cava, hem crescut amb Cava i avui emprenem un nou camí, assumint el llegat de la mateixa història com a bagatge irrenunciable de la nostra realitat i com la base ineludible del nostre futur”.

Més notícies
Notícia: Els catalans exclouen el vi del boom del consum ecològic
Comparteix
Malgrat els esforços del sector i l'augment de la superfície de vinyes ecològiques només un 18% dels consumidors assegura prendre productes vitivinícoles eco
Notícia: Arrenca la verema a Montilla-Moriles, la primera de la temporada a Europa
Comparteix
Les primeres observacions apunten que la producció esperada serà d'un 50% menys del normal, estimant-se en 18 milions de quilos aproximadament
Notícia: Rosa Domènech: “Cal mostrar la vida que salva els paisatges”
Comparteix
Entrevista a l’enòloga, copropietària de Cellers Xavi Clua i presidenta de l’Associació de Dones del Món Rural
Notícia: Josep Pelegrín: “El món del vi evoluciona constantment i qui cregui que ja ho sap tot, va equivocat”
Comparteix
Entrevista al Millor Sommelier de Catalunya 2014 i 2015 i d’Espanya 2016, qui actualment es dedica a la formació de professionals en el sector

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa