VadeVi
Cinc vins rosats per desconfinar-se i gaudir de la primavera
  • CA

Amb la generació X punxant-se la vacuna de la COVID-19, sembla que ja li tenim el peu al coll a la pandèmia que tan ha condicionat les nostres vides el darrer any. El retorn a la normalitat, nova o no, coincideix amb la primavera, una estació de l’any on torna la llum i els colors a la natura. Un gran moment per retrobar-nos amb familiars i amics i prendre una copa de vi. I si hi ha una mena de vins que harmonitzin amb la primavera, aquests són els vins rosats.

Us proposem cinc vins rosats per celebrar l’arribada del bon temps i que la vacuna sigui un passaport als retrobaments sense haver de patir.

Sàtirs Rosat 2019 del celler Arché Pagès (DO Empordà)

Garnatxa negra i garnatxa roja

En Bonfill ha sabut trobar l’equilibri idoni entre la garnatxa negre i la garnatxa roja per elaborar un vi rosat polivalent capaç de satisfer a tots els paladars en molts moments de consum. Fresc i afruitat, aquest rosat és de tall seriós, però amb el punt de bogeria propi dels vins tocats per la tramuntana. És un d’aquells vins que sempre s’han de tenir a casa.

Masia Freyé Syrah Sumoll Rosat 2020 del celler Vallformosa (DO Penedès)

Syrah i sumoll

Si hi ha un vi que arrasa allà on s’obre, aquest és el Masia Freyé Syrah Sumoll Rosat. La syrah i el sumoll en aquest vi formen un tàndem que és un monument a les aromes primàries i el converteixen en un vi molt i molt llaminer. Si a més li sumem una acidesa viva i descarada que li aporta frescor i volum, aleshores no hi ha qui es pugui resistir a aquest vi. Un vi dels que ajuden a que els adults més joves beguin vi.

Dahlia Gris 2020 del celler U més U fan Tres (DO Penedès)

100% garnatxa negra

Sap seduir des de que entra en el nostre camp visual. Destaca a les estanteries de les vinoteques amb la seva forma sinuosa i el seu color provençal. Servit a la copa atrapa només d’acostar-lo al nas. Les aromes de les fruites vermelles més delicades van molt ben acompanyades de notes florals, amb el gessamí com a solista d’un conjunt encisador. 

Rosat Secrets 2020 del celler Vinícola del Sarral (DO Conca de Barberà)

100% Trepat

El Rosat Secrets forma part d’aquell selecte grup de vins que tenen una extraordinària relació qualitat preu. És un valor segur a taula, un vi parit per donar alegria. Una ampolla sempre es fa curta. Malgrat que el seu aspecte provençal pugui despistar, és un vi que trepateja per tot arreu. Fresc, afruitat i llaminer.

Pardas Rosat de Sumoll 2019 del celler Pardas (DO Penedès)

100% sumoll

Un vi trencador en el seu moment i que avui és tot un clàssic dels vins catalans. Si en pensa en un vi rosat i en la varietat sumoll, la primera opció sempre és el Pardas Rosat de Sumoll. És un vi de caràcter rústic i arrelat al seu terrer. Un vi que potser no té una entrada fàcil per a tots els públics, però que deixarà bocabadats a molts del que, encara, no el coneixen. Un vi fet des de la vinya i amb el màxim respecte pel seu entorn.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa