L’Associació Catalana de Sommeliers (ACS) organitzarà el Concurs Millor Sommelier de Catalunya 2025, en el marc de la Barcelona Wine Week (BWW) el dilluns, dia 3 de febrer. D’aquesta manera, el recinte firal de Montjuïc es converteix en l’escenari perfecte per aquesta competició, que es dividirà en dues sessions: una de matí i una de tarda. Aquesta no serà la única activitat de l’ACS a la fira, ja que a la nit també se celebrarà la tradicional Nit del Sommelier. La formalització d’aquest conveni ha estat a càrrec de la presidenta de l’ACS, Anna Vicens i la directora de la Barcelona Wine Week (BWW), Celine Pérez.
“La celebració del concurs català en els espais de la BWW, fira de referència, aproparà la competició i la professió als diferents agents del sector”, ha assegurat en un comunicat aquest dijous Vicens. A més, ha afegit que “fins i tot podran presenciar la final en directe perquè se celebrarà davant el públic assistent al saló; en un format molt similar al que els finalistes es trobaran al campionat estatal”. Aquesta col·laboració també ha estat molt ben rebuda per part de la Barcelona Wine Week. La directora de la fira ha assegurat que “agraeix la confiança de l’ACS en la BWW per celebrar la seva prova emblemàtica; així com ha volgut destacar la vocació de la fira per acollir i donar suport a totes les activitats del sector que vulguin sumar per tal de fer gran una mostra que ha de ser beneficiosa per tot el sector del vi”. Amb aquest concurs, l’ACS té com a objectiu desenvolupar i promoure el coneixement de la professió, el coneixement dels vins i productes gastronòmics de tot el món, així com reforçar els vincles, l’amistat i la col·laboració entre els professionals del vi.

Una competició per a professionals
La competició es farà en dues fases de matí i tarda. En una primera semifinal -a partir de les 10.00 hores- tots els participants s’enfrontaran a dues proves. La primera serà escrita i la següent pràctica. En aquesta segona, els participants hauran de fer un tast comentat de tres begudes, dos vins i un tercer producte que hauran d’identificar. A més, un dels vins s’haurà de comentar en una llengua estrangera. En aquesta fase matinal eliminatòria el comitè tècnic seleccionarà els tres millors concursants, que seran els que passaran a la final de la tarda.
A partir de les 16.00 hores s’iniciaran les proves de la final que comptarà amb una prova sorpresa, prova de servei, tast i identificació de productes, correcció d’una carta errònia, presa de comanda i maridatge, decantació, estil. El jurat professional que avalua les proves estarà format per sommeliers professionals i antics guanyadors del concurs. L’organització anunciarà el guanyador o guanyadora del concurs al sopar de la Nit del Sommelier.