VadeVi
El concurs Millor Sommelier de Catalunya 2025 se celebrarà a la BWW

L’Associació Catalana de Sommeliers (ACS) organitzarà el Concurs Millor Sommelier de Catalunya 2025, en el marc de la Barcelona Wine Week (BWW) el dilluns, dia 3 de febrer. D’aquesta manera, el recinte firal de Montjuïc es converteix en l’escenari perfecte per aquesta competició, que es dividirà en dues sessions: una de matí i una de tarda. Aquesta no serà la única activitat de l’ACS a la fira, ja que a la nit també se celebrarà la tradicional Nit del Sommelier. La formalització d’aquest conveni ha estat a càrrec de la presidenta de l’ACS, Anna Vicens i la directora de la Barcelona Wine Week (BWW), Celine Pérez.

“La celebració del concurs català en els espais de la BWW, fira de referència, aproparà la competició i la professió als diferents agents del sector”, ha assegurat en un comunicat aquest dijous Vicens. A més, ha afegit que “fins i tot podran presenciar la final en directe perquè se celebrarà davant el públic assistent al saló; en un format molt similar al que els finalistes es trobaran al campionat estatal”. Aquesta col·laboració també ha estat molt ben rebuda per part de la Barcelona Wine Week. La directora de la fira ha assegurat que “agraeix la confiança de l’ACS en la BWW per celebrar la seva prova emblemàtica; així com ha volgut destacar la vocació de la fira per acollir i donar suport a totes les activitats del sector que vulguin sumar per tal de fer gran una mostra que ha de ser beneficiosa per tot el sector del vi”. Amb aquest concurs, l’ACS té com a objectiu desenvolupar i promoure el coneixement de la professió, el coneixement dels vins i productes gastronòmics de tot el món, així com reforçar els vincles, l’amistat i la col·laboració entre els professionals del vi.

Marta Macias (Project Manager BWW), Anna Vicens (Presidenta ACS) i Celine Pérez (Directora de BWW) / Cedida
Marta Macias (Project Manager BWW), Anna Vicens (Presidenta ACS) i Celine Pérez (Directora de BWW) / Cedida

Una competició per a professionals

La competició es farà en dues fases de matí i tarda. En una primera semifinal -a partir de les 10.00 hores- tots els participants s’enfrontaran a dues proves. La primera serà escrita i la següent pràctica. En aquesta segona, els participants hauran de fer un tast comentat de tres begudes, dos vins i un tercer producte que hauran d’identificar. A més, un dels vins s’haurà de comentar en una llengua estrangera. En aquesta fase matinal eliminatòria el comitè tècnic seleccionarà els tres millors concursants, que seran els que passaran a la final de la tarda.

A partir de les 16.00 hores s’iniciaran les proves de la final que comptarà amb una prova sorpresa, prova de servei, tast i identificació de productes, correcció d’una carta errònia, presa de comanda i maridatge, decantació, estil. El jurat professional que avalua les proves estarà format per sommeliers professionals i antics guanyadors del concurs. L’organització anunciarà el guanyador o guanyadora del concurs al sopar de la Nit del Sommelier.

Més notícies
Notícia: La nova DO d’escumosos catalans, una utopia dubtosa i aturada
Comparteix
L'INCAVI posa en dubte la voluntat d'unió de les marques col·lectives fora de la DO Cava | El desplegament de la Llei Catalana del Vi sense modificacions impossibilitaria la creació d'una nova DO
Notícia: Dèlia Perpiñà Ginè, nova directora gerent de Prodeca
Comparteix
L'entitat assegura que el canvi arriba amb l’objectiu de continuar impulsant el sector agroalimentari català i reforçar la seva projecció tant a escala nacional com internacional
Notícia: Recta final de la fase d’inscripció del Digital Wine Contest DO Catalunya
Comparteix
L'objectiu principal del concurs és reconèixer i premiar les iniciatives digitals particulars de divulgació i reflexió al voltant de la cultura del vi i, especialment, del vi català
Notícia: Vinyes que apaguen flames
Comparteix
L’etiqueta Vins de Foc és un projecte europeu del Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC), que transforma les vinyes en tallafocs naturals, creant paisatges resistents i protegint el territori dels incendis

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa