Barcelona és una gran ciutat, moderna, cosmopolita, un pol d’atracció important per a turisme d’arreu del món -amb perdó de la situació actual que s’escapa de l’anomenada ‘normalitat’. Sigui com sigui, el sector del vi sempre hi ha tingut la mirada posada perquè el producte divers, ampli i de qualitat que s’elabora de punta a punta del país pugui ser més conegut i hi trobi un major aparador cara el consumidor estranger, però també el que viu a Catalunya.

En aquest sentit, hi ha diversos establiments distribuïts per la ciutat que fan seva aquesta màxima i permeten al consumidor triar i destapar una bona ampolla de vi. Sigui de l’Empordà, del Pla de Bages o del Montsant. I a portes del cap de setmana, us proposem un petit recorregut que permeti ubicar-los per aquells a qui agradaria compartir una copa de garnatxa, carinyena blanca o un bon trepat.

La primera parada la fem a Amovino (Carrer Aribau 30), un espai que va obrir portes l’any 2017 i que aposta pels vins fets a Catalunya. És bar, restaurant, vinoteca i sala de tast, de manera que convida els visitants a gaudir o compartir una copa, conèixer l’oferta de cellers del país, experimentar maridatges originals, o també participar en alguna de les activitats de tast dirigit.

Les Sagrades Tannines (Passatge Simó, 20) permet demanar vins a copes o compartir ampolles de vins procedents de diversos punts del món. I per acompanyar, amanides, taules de formatges i embotits o altres tapes. Amb activitats regulars de música en directe i també una crida especial als vermutaires que també trobaran una oferta interessant d’aquestes begudes aromatizades.

A Gràcia, per qui vulgui descobrir novetats menys convencionals, hi ha obert el Bar Salvatge (carrer Verdi, 50). És un dels punts de trobada per a amants de vins fets amb poca intervenció -n’hi ha qui en diu ‘naturals’-, i més enllà de poder destapar ampolles, hi criden l’atenció els dispensadors de vi a doll, amb vins que tenen una certa rotació i permeten conèixer diverses maneres de fer i d’elaborar.

Vinus & Brindis

Vinus & Brindis s’autodefineix com nou concepte de botiga de vins en el qual hi combinen una selecció de vins per comprar amb una barra on hi serveixen vins a copes i també alguna que altra tapa per acompanyar. Actualment posen a disposició unes 300 referències diferents de moltes zones vitivinícoles del món i també acullen periòdicament activitats de tast, com l’Stranger Wines (on es destapen vins singulars) o el Zumo de Pepino (que permet compartir vins de preus més elevats).

La Vinya del Senyor (Plaça de Santa Maria, 5) és un dels bars de vins més icònics de Barcelona. Des de 1997, ofereix una àmplia selecció de vins a copes que canvia quinzenalment i una carta amb més de 1.500 referències i tapes per acompanyar. I si a la rica i variada oferta de vins d’aquí i el món hi sumem la ubicació, encara guanya algun punt més, ja que està a tocar mateix de la catedral de Santa Maria del Mar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa