VadeVi
‘Decanter’ recomana 18 vins de la Terra Alta per a promoure la regió al món

Beth Willard, experta de la revista Decanter per al sud d’Europa, ha seleccionat divuit vins de la DO Terra Alta per donar a conèixer aquesta regió vitivinícola al món. A parer seu, i així ho comparteix en l’article titulat Expert’s choice: Terra Alta (La tria de l’expert: Terra Alta) “és una llàstima” que aquesta zona catalana no sigui coneguda, ni tan sols, per tots els professionals del vi de l’Estat, i dona unes quantes raons i uns quants exemples d’una “regió poc coneguda” i que “mereix més reconeixements” pel que, afirma, són uns vins “frescos i brillants” i que “capturen perfectament el clima mediterrani”.

“En una visita recent a una elaboradora del sud d’Espanya, li vaig comentar que venia de la Terra Alta; i ella em va preguntar: “d’On?”. Jo repetia: ‘de Gandesa, a la Terra Alta‘. I continuava sense saber de què parlava”. “Si una persona de l’Estat no coneix on s’ubica la regió, no és sorprenent que encara hi hagi poca presència de vins terraltins en mercats internacionals”, lamenta, i “és una pena”, conclourà.

La selecció de Beth Willard

D’aquí que la britànica s’hagi inspirat i hagi volgut recomanar productes nascuts en aquest entorn. Per això selecciona divuit vins que, segons el seu criteri, defineixen els trets principals dels productes vinícoles de la Terra Alta. Els llistem.

  • Abrisa’t 2021 de Bàrbara Forés
  • Adalta 2019, de Terra Remota
  • Amb Pells 2020, del Celler Alimara
  • Benufet 2022, d’Herència Altés
  • Coma d’en Pou 2021, de Bàrbara Forés
  • El Mago 2021, de Franck Massard
  • El Senyal Negre 2018, del Celler Alimara
  • El Solà d’en Pol Blanc 2022 de Celler Xavier Clua
  • Finca La Terrenal 2019, d’Edetària
  • Finca La Pedrissa 2018, d’Edetària
  • Finca La Personal 2020, d’Edetària
  • Estones PX 2018, de Vins de Mas Sarsal
  • LaFou El Sender 2020, de Lafou
  • La Serra Negre 2017, d’Herència Altés
  • Mariol Garnatxa Negra 2022, de Casa Mariol
  • No Stone Unturned 2019, de La Bàscula
  • Prohom Experientia Blanc Eco 2022, de Celler Coma d’en Bonet
  • Secrets de Mar 2022, de Clos Galena

Podeu recuperar l’article complet seguint aquest enllaç.

Més notícies
Ferran Centelles, durant la xerrada feta a Gandesa | Foto: Anna Ferràs, ACN

Ferran Centelles anima la Terra Alta a fer “vins magnífics a preus elevats”

El sommelier demana un salt qualitatiu en la producció i promoció utilitzant la seva varietat insígnia, la garnatxa, en una jornada organitzada per Caixa Bank a Gandesa
21.06.2023, Celler Cooperatiu de Rubí
Anunci dels guanyadors als Premis Vinari dels Vins Joves 2023.

foto: Jordi Play

Terra Alta, Empordà i Penedès fan els millors vins joves de Catalunya

Aquest dimecres 21 de juny s'han donat a conèixer les medalles de plata, or i gran or de les categories joves dels Premis Vinari 2023
Paisatge des de la finca d'Herència Altés, al peu del Coll de Moro | Terra Enllà

La Terra Alta, un dels bressols del vi de Catalunya

El poblat ibèric de Gandesa ha identificat un trull datat al segle III abans de Crist
La DOTA vol protegir i impulsar el segell 100% Garnatxa blanca | DO Terra Alta

Els vins de la Terra Alta s’associen amb la tonyina roja del Mediterrani

Les Jornades de la Tonyina se celebren a L’Ametlla de Mar entre el 29 d’abril i el 15 de maig

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa