Dèlia Perpiñà Ginès és la nova directora gerent de Prodeca. Així ho ha decidit el conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Òscar Ordeig, mitjançant el comitè de direcció de l’entitat. Segons ha explicat l’organisme en un comunicat aquest dimarts, aquest canvi arriba amb l’objectiu de continuar impulsant el sector agroalimentari català i reforçar la seva projecció tant a escala nacional com internacional. Perpiñà arriba al càrrec i posa fi als vuit anys de direcció del seu predecessor, Ramon Sentmartí a qui Prodeca ha agraït els serveis prestats.
Nascuda a Els Guiamets, Priorat, Perpiñà compta amb una trajectòria professional consolidada en àmbits clau per a l’activitat promotora de Prodeca com el màrqueting, la comunicació corporativa, l’enoturisme i la promoció internacional. A més, no és aliena a la vida del camp, ja que l’entitat reconeix que ser filla de pagès fa que disposi “d’una sensibilitat especial i un fort compromís cap al sector agroalimentari”. A més, Prodeca conclou que aquest passat “ha estat determinant en el seu recorregut professional”.

Una trajectòria llarga en la promoció i vendes
Periodista de formació va treballar cinc anys en el sector editorial abans de canviar cap les vendes. Un màster en Màrqueting i Vendes li va permetre especialitzar-se en el desenvolupament d’estratègies de màrqueting i producte en l’àmbit de l’enoturisme i la gastronomia, principalment. Com a responsable de projectes a una consultoria d’estratègia i innovació turística, va coordinar diferents projectes arreu del territori català on la planificació estratègica, la creació de creació de producte turístic, la segmentació i la promoció van ser la seva especialitat durant vuit anys.
El 2021, es va incorporar a l’Agència Catalana de Turisme com a assistent executiva de la directora general de Turisme. Posteriorment, el febrer del 2024, va assumir el lideratge com a gerent del projecte “Catalunya, Regió Mundial de la Gastronomia 2025”, coordinant accions entre diferents departaments de la Generalitat per fer valdre la gastronomia catalana a Catalunya i arreu del món.