VadeVi
Els britànics recomanen dos vins biodinàmics catalans
  • CA

“Alguns dels millors vins biodinàmics es produeixen a petita escala i elaboradors independents d’arreu del planeta”, diu l’article Best biodynamic wines to try on Earth Day 2022, publicat a la revista Decanter.

El text recomana alguns dels vins elaborats sota els preceptes d’aquest tipus de viticultura -inspirada en la filosofia de Rudolf Steiner– que han destacat i convençut els crítics britànics. “Alguns productors diuen que l’enfocament biodinàmic millora l’expressió del terroir a la copa, tot i que, clarament, l’habilitat i experiència de l’enòleg és un dels factors importants en termes de qualitat del producte final”, diran també en el text. També apunten temes de sobrecost com a un dels factors que poden considerar-se inconvenients per a la seva pràctica. En tot cas, insisteixen, hi ha un element clau a l’hora de seguir aquest camí, i té a veure amb la voluntat i creença personal de qui pensa i vol embotellar els vins.

D’entre el llistat, en destaquen dos que s’elaboren a Catalunya, dos vins que ells consideren referents i que cal conèixer en àmbit mundial.

Vins catalans biodinàmics que cal conèixer

A la llista dels vins recomanats hi apareixen en primer lloc el Claror Gran Reserva Paratge Qualificat de Vins el Cep, un vi “d’expressió aromàtica moderada i encantadora, amb notes aromàtiques de sotabosc mediterrani, bona acidesa, autenticitat i molta personalitat”, en diran a l’article.

EL segon vi recomanat és VI-D-RE 2020 del Celler Credo, del qual en diuen que “el destacat productor” de vins escumosos Recaredo també elabora gamma de vins tranquils, entre els quals aquest monovarietal de xarel·lo. Un vi, que descriuen dient que “en nas és fumat i que té records fruita tropical amb tocs florals”.

Sobre els vins biodinàmics

Els vins biodinàmics fan referència al treball que es fa seguint els preceptes de Rudolf Steiner, seguint “un camí de coneixement que vol conduir allò que té d’espiritual l’ésser humà a allò que és espiritual a l’univers”.

La biodinàmica treballa amb les forces de la natura de la terra i es tenen en compte les forces que provenen del cosmos, les influències dels ritmes solars, de la lluna de les constel·lacions i dels planetes del sistema solar.

Aquesta pràctiques s’apliquen també en l’elaboració i hi ha un organisme privat internacional que les certifica, Deméter. Un dels elements amb què es treballa la terra són les famoses banyes que s’enterren amb alguns dels productes que s’utilitzen per dur a terme aquest tipus de viticultura.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa