VadeVi
Emoció i art s’alien amb el vi català i donen novetats

El mercat del vi és constantment actiu, no només amb l’actualització d’anyades, sinó també amb l’entrada de noves referències, algunes d’elles singulars per la varietat, manera d’elaboració o perquè neixen amb la voluntat de ser un homenatge a persones estimades de la família o a personalitats que han deixat empremtes importants al llegat artístic del nostre país.

Precisament aquests darrers dies hem pogut donar la benvinguda a dos vins que responen a aquesta definició: d’una banda, un producte que recorda a Picasso per la seva estreta relació amb Horta de Sant Joan, municipi de la Terra Alta on el celler homenatjador hi té la seu; i, de l’altra, un rosat que reivindica “el plor de les il·lusions quan neixen” en un sentit homenatge, en aquest cas, a la besneta d’un celler del Penedès.

Elies Gil, presentant el seu últim vi ‘Paisatges Picassians’ | Foto: cedida

“Paisatges Picassians”, una garnatxa de Les Vinyes del Convent

Les Vinyes del Convent ha presentat aquesta mateixa setmana un nou vi brisat, “no un brisat qualsevol”, diran, sinó un producte que “suma tradició i art, ja que neix en homenatge a Picasso“, tot fent incís a la seva íntima relació amb Horta de Sant Joan -“tot el que sé ho he après a Horta“, havia manifestat l’artista- i enllaçant-ho amb el poble on hi té la seu el projecte vitivinícola. Paisatges Picassians és un vi blanc elaborat amb garnatxa blanca que surt al mercat donant valor a una tècnica antiga recuperada.

Ampolla dels ‘Paisatges Picassians’, última novetat del celler Les Vinyes del Convent | Foto: cedida

Així, pel que fa al procés d’elaboració, el responsable del celler Elies Gil comparteix que es deixa fermentar el most del raïm blanc amb la pell i les llavors, de manera que “fermenta alhora que macera amb les pells, obtenint totes les seves substàncies, com ara aromes, color o tanins”. Paisatges Picassians, diuen, serà un bon acompanyament d’arrossos, carns blanques, i també com a aperitiu, amb cremes lleugeres i formatges. I a més a més, una part dels beneficis de la venda es destinarà a noves exposicions del Centre Picasso d’Horta de Sant Joan. El vi està a un preu aproximat de 16 euros.

Martina, el nou rosat de Sumarroca | Foto: celer

Martina, el nou Rosé de Sumarroca

Martina és la primera besneta de Núria Claverol i Carles Sumarroca, fundador de Bodegues Sumarroca, i dona nom a un nou vi rosat que presenten sota el lema El plor de les il·lusions quan neixen, fent referència al plor de la vinya i oferint un “sentit homenatge a l’inici d’una nova etapa, una nova generació i una nova vida”. Martina és un cupatge d’ull de llebre i garnatxa que s’han collit aquesta passada verema, la de 2022.

El vi es pot aconseguir per un preu aproximat de 10,75 euros.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa