Platinum Jubilee Special Edition English Sparkling wine, aquesta és la principal contribució d’Elisabet II al món del vi. Aquest escumós és un cupatge clàssic de Chardonnay, Pinot Noir i Pinot Meunier conreat i veremat a mà als camps de vinyes que la corona britànica té a Kent i a West Sussex. Es tracta d’una iniciativa en la línia d’aprofitar el canvi climàtic per començar a valorar el sud d’Anglaterra com a indret adequat per a la producció de vins de qualitat.

L’ampolla està etiquetada amb les sigles EIIR coronades i està envoltat de fulles d’olivera daurada i espigues de blat per simbolitzar la pau i l’abundància. La contraetiqueta descriu aquest escumós com a un vi que té “aromes atractius de cítrics rics i melosos, préssec blanc i tocs d’espècies dolces“.

El caràcter britànic d’aquest sparkling ve subratllat pels maridatges suggerits pel celler, The Royal Collection Trust, que recomana tastar-lo “com a aperitiu“, combinat amb “cheddar anglès madur“. Més enllà, es considerem molt adequats “el marisc britànic, així com el cranc, els llagostins o el clàssic fish and chips“. Tot plegat, a 39 lliures l’ampolla. També es venen les copes de flauta de xampany, que es presenten com a tallades a mà i de fabricació britànica”.

La Reina Elisabet II era una bona aficionada als vins

Però la reina i la seva família no es limiten a consumir els productes de les seves finques. Algunes indiscrecions han permès conèixer l’afició de la reina pels vins alsacians, especialment els de Domaine Rolly Gassmann, un celler que considera que “als anglesos els agraden els vins estructurats, amb una identitat forta i d’une gran complexitat aromàtica i gustativa“.

Un altre celler alsacià, Domaine Weinbach, també ha tingut la distinció de ser a la taula de la reina, just quan festejava el seu vuitantè aniversari: “Va ser el nostre importador a Anglaterra qui ens va informar el dia abans que el nostre vi estava inclòs en una selecció feta pel jurat oficial de tast del Palau. Per descomptat que va ser un motiu d’orgull!“, explicava Catherine Faller, responsable del celler.

Elisabet II ha estat una consumidora afeccionada i informada del món del vi internacional. El seu hereu també és un bon coneixedor de vins i cellers de qualitat. O sigui que la nissaga continuarà obrint les portes de Buckingham Palace als millors vins del món.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa