L’Espai Penedès-BCN ha tancat l’any 2024 amb un total de més de 100 tastos celebrats i més de 1.700 assistents. Aquestes xifres marquen el rècord d’assistència de la història de l’establiment de l’Acadèmia Tastavins Penedès, que l’any 2014 va obrir el seu local a la capital catalana. A més, també incrementa un 25% les xifres del 2023 i només pel mes de gener d’aquest 2025 ja hi ha 405 reserves en tastos i maridatges, la qual cosa indica que continua sent un èxit. Tot i que la sala també acull activitats formatives, se centra en tastos i maridatges on els vins i els escumosos del Penedès són els protagonistes. “Un fet que permet donar a conèixer la cultura vinícola de la DO Penedès i els atractius turístics de Vilafranca del Penedès i de la comarca”, confirmen des de l’organització en un comunicat aquest dilluns.
El sommelier Ramon Antich és l’encarregat de donar vida a aquests tastos. La seva experiència ajuda els visitants a descobrir el Penedès al cor de Barcelona i gaudir dels magnífics vins i escumosos dels cellers amics i dels vins guardonats en el Concurs Tastavins DO Penedès. Les activitats més populars són el tast a cegues i els maridatges de vins Penedès amb formatges i pernil, tot i que van agafant força maridatges més sofisticats com els vins Penedès amb foies, croquetes o sushi. Actualment, aquest establiment té una capacitat de 22 persones i els tastos se celebren els dimecres, dijous i divendres. Pel que fa a les presentacions i activitats formatives ocorren durant tota la setmana.

Un 2025 d’èxit i novetats
Segons ha assegurat l’organització, “la previsió pel 2025 és molt positiva“. En aquest sentit, s’espera que el nombre d’assistents continuï creixent significativament, tal com indiquen les vendes realitzades durant el passat Nadal, on les dades indiquen que els tastos de l’Espai Penedès-BCN “han estat un dels productes més venuts com a regal a la plataforma de venda Atrápalo”. Paral·lelament, només per aquest mes de gener, ja hi ha 405 reserves en tastos i maridatges.