VadeVi
La llista dels 100 millors del món incorpora quatre vins catalans
  • CA

La revista novaiorquesa Wine Enthusiast ha publicat la llista dels 100 millors vins del món de l’any 2022. Enguany, inclou productes de 17 països diferents, i entre els productes dels Estats Units (Califòrnia), Canadà, França, Sud-àfrica i Austràlia o Xile, hi destaquen vins que s’han produït a Catalunya.

“Aquestes 100 propostes són les més emocionants de 2022″, comparteixen els editors de la capçalera, “seleccionats perquè eren convincents i delicioses, amb una relació qualitat-preu excepcional i àmpliament disponibles per a la compra”, apunten.

“Esperem que ‘The Enthusiast 100‘ us atragui cap a productes desconeguts, que us convidi a sortir de la vostra zona de confort“. I ho matisen: “que us obriu a noves varietats, estils i denominacions i apreneu millor la deliciosa diversitat del vi”.

Copa de cava
Copa de cava

Els vins catalans de la llista

En la llista d’enguany surten ben posicionats dos vins negres del Priorat i dos caves, que han destacat amb puntuacions d’entre 92 i 93 punts. Es tracta dels següents:

Mas Igneus 2019 Negre #75 

Notes de tast que han convençut els tastadors: “Aquest vi de color violeta intens té un bouquet de grosella negra, cacau en pols i gra de cafè. En boca és salat, amb aromes de mora, cirera negra, fonoll estofat, tomàquet rostit i xocolata agredolça. Els tanins profunds s’enriqueixen amb una nota de fruita brillant que persisteix en el final llarg”. Aquest vi del celler Mas Igneus del Priorat ha obtingut una puntuació de 93 punts.

Secret del Priorat Negre 2019, Família Torres #31

Un vi de color “granat fosc, ofereix aromes de mora, gerd i vainilla”. I complementen la descripció parlant d’una “xarxa de tanins delicats recolza sabors de magrana, gerds, mentol i cacau en pols, amb notes de pell de taronja confitada i violeta al final”. A aquest vi de Família Torres, nascut al Priorat, li han atorgat una puntuació de 92 punts.

Alta Alella 2017 Mirgin Opus Paratge Qualificat Vallcirera Brut Nature #92

El descriuen com un vi “de color palla profund i amb una suau efervescència“. També que “té aromes de poma vermella, préssec en conserva i flor d’ametller”. I per acabar, que “ofereix sabors de pa torrat amb mató de llimona, ratlladura de llima, coco ratllat i un suau toc de moca, seguit d’una explosió de cítrics al final”. Es tracta d’un vi escumós que elabora el celler alellenc Alta Alella. Ha rebut 92 punts.

Per tancar la llista, un cava del Penedès que descriuen “de color préssec, amb bombolles petites i un bouquet de clementina, poma verda i lligabosc”. I afegeixen: “Té sabors de pera verda, nectarina, croissant i herbes mediterrànies seques s’uneixen en un final amb aroma de taronja”. La puntuació per aquest cava és de 92 punts.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa