VadeVi
L’oferta de vins a Montserrat, alineada amb el caire religiós del monestir
  • CA

La muntanya de Montserrat és màgica, i mística. Un espai únic i molt singular de la geografia catalana que bé mereix una visita, sigui amb finalitats religioses o simplement per gaudir del paisatge, l’entorn i les seves rutes.

Entre les visites que s’hi poden fer, l’Abadia, per suposat, i el recorregut que permet saludar, des de la distància i evitant tocar-la com s’havia permès previ a l’arribada de la Covid, la Verge de Montserrat, la Moreneta. Abans de marxar, i per recordar la visita, també hi ha l’opció d’endur-se algun souvenir, a triar entre una significativa oferta de dolços o el típic mel i mató, que es pot comprar en les parades exteriors o en alguna de les seves botigues. Una curiositat que crida l’atenció és la seva oferta de vins, que va totalment alineada amb l’esperit religiós del monestir.

Al centre de la prestatgeria de vins, el Purgatori de Família Torres. Un vi del qual hem parlat sovint en aquesta capçalera perquè es va erigir com el millor vi de Catalunya dels darrers Premis Vinari, els d’aquest passat 2021. El nom ja ho diu tot, i la seva història, també té un lligam especial amb l’església i amb els monjos benedictins d’aquesta muntanya màgica. La grata notícia és que hi tenen exposada, i amb opció a compra, l’anyada guanyadora, és a dir, la de 2017.

Al seu costat, un altre vi del mateix celler amb nom bíblic. El Salmos, també de l’anyada 2017 i que en aquest cas, Família Torres elabora en terres prioratines.

Intramurs 2018 | E.V.

A la vora d’aquestes referències, s’hi pot escollir un altre vi negre, en aquest cas, l’Intramurs, que elabora l’Abadia de Poblet, del Grup Codorníu, en territori de la Conca de Barberà; i el Can Paloma Criança de l’anyada 2012, que és un vi que dedica l’etiqueta a les muntanyes de Montserrat.

I per completar l’oferta, també posen a disposició del client el seu propi vi escumós. El cava Abadia de Montserrat Brut Reserva està elaborat en territori penedesenc a partir de la tríada de varietats tradicionals: macabeu, xarel·lo i parellada.

Cava Abadia de Montserrat Brut Reserva, a la botiga del monestir | E.V.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa