VadeVi
Marta 2019 In Memoriam, l’homenatge a la fundadora de Torre del Veguer
  • CA

El celler Torre del Veguer ha tret al mercat el seu producte més emotiu. El Marta 2019 In Memoriam és un Clàssic Penedès que neix com a homenatge a la fundadora d’aquest celler de Sant Pere de Ribes, Marta Estany, que va morir el passat mes d’agost.

El director de Torre del Veguer, Joaquim Gay de M. Estany, afirma que “amb aquest singular escumós, elaborat coincidint amb la malaltia de la mare, estrenem un nou cupatge amb varietats tradicionals”. La nova anyada s’ha deixat de banda el moscatell de gra petit que sempre havia protagonitzat el Marta i s’ha apostat, a parts iguals, per la malvasia de Sitges i el xarel·lo, tot de vinyes pròpies al Massís del Garraf.

És un Clàssic Penedès d’elaboració artesanal, seguint el mètode tradicional, amb aclarit i desgorjament manual. Suma 24 mesos de criança en ampolla a les rimes situades als antics cubs de la casa fortificada i celler declarat com a Bé Cultural d’Interès Nacional.

El Marta va guanya medalla d’or al Concurs de Tastavins de Sant Humbert al 2021 i al 2019. Lanyada 2019 In Memoriam és ecològic i apte per a vegans, i destaca, segons el celler, per la seva singularitat i per una interessant salinitat. El carbònic es viu i cruixent, amb un bon despreniment de petites bombolles. Mostra notes florals (flor d’ametller), fruitades (préssec) i les que recorden als llevats, amb sensacions meloses i dolcenques.

Aquest escumós de la subzona Massís del Garraf de la DO Penedès s’estrena al mercat a un preu aproximat de 22 euros.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa