VadeVi
De Muscàndia a Viader: el celler penedesenc canvia de nom i surt de la DO Cava

Muscàndia ha decidit fer un canvi de trajectòria aquest 2025. El celler del Penedès s’anomenarà a partir d’ara Viader i continuarà el seu camí en solitari, ja que en aquest gir de guió també han decidit sortir de la Denominació d’Origen Cava. El projecte va començar el 2009 de la mà de l’enginyer agrònom Eduard Viader i enguany treballaran en aquesta la nova marca sota pilars com la sostenibilitat, el respecte pel terrer i l’artesania. Tot i la certesa que començaran aquest camí en solitari, el celler també ha anunciat que tenen “un futur ple de possibilitats”, el que podria indicar que plantegin adherir-se alguna altra marca col·lectiva del mercat.

El nou celler Viader busca fer valdre els seus compromisos amb el territori i el medi ambient. En un comunicat que ha remès a Vadevi, l’equip assegura que es perfilen com “un referent en l’elaboració de vins escumosos”. En aquest sentit, reconeixen que “no només busquen l’excel·lència en sabor i qualitat, sinó també transmetre un missatge clar de sostenibilitat, respecte per la naturalesa i conservació de l’artesania en el procés d’elaboració dels escumosos, dotant-los d’un caràcter singular”.

Imatge de la finca Can Rossell de la Llena de Viader al Penedès / Cedida
Imatge de la finca Can Rossell de la Llena de Viader al Penedès / Cedida

La sostenibilitat al centre del canvi

El 2020, Viader va adquirir una masia tradicional al Penedès, Can Rossell de la Llena, un edifici històric que va restaurar des de zero amb un enfocament integral de sostenibilitat. D’aquesta manera, durant el procés de rehabilitació es van incorporar principis d’eficiència energètica i l’ús d’energies renovables. Amb aquestes millores, el celler volia “no tan sols preservar l’estructura original, sinó també garantir un celler modern i respectuós amb el medi ambient”. La masia és ara la seu del celler Viader, un espai que -segons recalca el comunicat de Viader- “reflecteix la seva visió d’integrar la tradició i l’avantguarda tecnològica mantenint sempre la personalitat, la cultura i el paisatge de la regió, realment alineada amb els seus valors”.

Més notícies
Notícia: “L’evolució social positiva” del Priorat 
Comparteix
Josep Lluís Pérez i Montse Ovejero reflexionen sobre les seves trajectòries vitals i professionals amb motiu del Premi Honorífic Most 2024
Notícia: Família Peyri: El nou projecte vinícola del Priorat
Comparteix
Pau Peyri, fill d'una família pagesa de Porrera, torna al poble que l'ha vist créixer per cultivar set hectàrees de vinyes familiars
Notícia: Els vins de les Illes Balears: un tresor vinícola per descobrir a Catalunya
Comparteix
Els vins de les Illes Balears, amb una tradició ancestral i una qualitat reconeguda a escala internacional, gaudeixen d’una gran acceptació al mercat europeu, però encara passen desapercebuts al mercat espanyol
Notícia: Els aranzels de Trump amenacen el vi català: “Ens farà menys competitius”
Comparteix
La vinya catalana podria ser una de les més afectades per la possible guerra comercial, tot i que algunes veus confien en la qualitat del producte per superar la crisi

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa