VadeVi
Oriol Artigas aplega 800 professionals a la quarta edició de la fira de vins naturals Natrus

Dilluns de la setmana passada va tenir lloc a Can Guardiola (Vilassar de Dalt) la quarta edició de Natrus. És la fira de vins naturals que organitza el productor Oriol Artigas a casa seva. Artigas s’ha convertit en un referent del vi natural a Catalunya i a tot el món i l’èxit de la seva fira ho certifica. L’esdeveniment va aplegar 800 professionals del sector per tastar vins de 47 elaboradors de set països (malgrat el predomini de productors catalans). Entre el públic també hi havia un bon nombre de nacionalitats. “Han vingut personalitats molt importants del sector del vi natural d’arreu del món. Estem feliços, no podem estar més contents”, assegurava.

Natrus va ser com una mena de tret de sortida a la primavera, sota un cel ben blau en un dia assolellat després de dues setmanes de pluja. “Un amic em va dir que si mai es casa, ho farà el dia del Natrus, perquè cada any tenim la sort que enxampem un dia fantàstic”, explicava, divertit, Artigas. “La gent valora molt poder tastar vins sense tenir un sostre al damunt i trepitjant la terra. Segurament, és una de les claus de l’èxit de Natrus”, afegia.

Imatge de l’edició del 2024 de la fira ‘Natrus’ / O.P.

Però la raó bàsica de l’èxit de Natrus és la persona que hi ha al darrere: Oriol Artigas (amb permís de l’ampli i competent equip que fa possible l’esdeveniment). És una persona humil, amable i carismàtica. I els seus vins fascinen aquells que abracen el món del vi natural. Aquesta és l’única explicació de l’èxit internacional d’un esdeveniment d’aquestes característiques que té lloc a la muntanya, en plena Serralada Litoral, en un poblet del Maresme.

Més notícies
Notícia: Els caves Duran del Celler Ramon Canals, brillen als Premis Vinari 
Comparteix
Un parell de productes de la gamma Duran, la més emblemàtica del celler Ramon Canals de Castellví de Rosanes
Notícia: Vins a la cultura urbana: el boom dels wine bars a Catalunya
Comparteix
Aquests establiments conquereixen la ciutat amb vins canviants i experiències úniques, un fenomen en auge que aposta per la flexibilitat i els vins naturals
Notícia: Una flama que no s’apaga: la recuperació del vi bullit al Bages
Comparteix
Un projecte col·lectiu encén de nou el foc del vi bullit al Bages, rescatant una pràctica ancestral per transformar-la en una experiència de memòria, cultura i territori
Notícia: Palamós, el gran aparador dels vermuts catalans
Comparteix
Els millors cellers dels Premis Vinari s'apleguen a la vila del Baix Empordà amb els productes premiats en la darrera edició de 2025

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa