Pardas, l’onzè i darrer celler a incorporar-se a la marca col·lectiva CORPINNAT, treu al mercat el seu primer escumós, un brut nature amb prop de 40 mesos de criança elaborat amb les varietats xarel·lo i sumoll.

Surt amb el nom d’Hermós i se n’han elaborat 6.216 ampolles que han estat desgorjades entre gener i febrer de 2022. Ramon Parera, enòleg de Pardas, reivindica la fortalesa i personalitat del xarel·lo i el sumoll, varietats troncals que utilitzarà el celler per elaborar els seus escumosos.

“El sumoll no hi podia faltar perquè és una varietat que ja utilitzem en molts dels nostres vins tranquils i la volem normalitzar també en lapartat dels escumosos. Pensem que un raïm negre autòcton mai ha estat rellevant en la composició varietal dels escumosos a casa nostra, i això té la seva importància, reivindicativa, conceptual i estètica”, apunta Parera.

És el primer que treuen al mercat sota la marca col·lectiva, però Parera ja ha anunciat que tenen previst treure’n un segon escumós a finals d’aquest any o principi de 2023, en aquest cas un blanc de negres elaborat amb sumoll 100% i amb més de 60 mesos de criança.

Pardas és un celler fundat l’any 1996 amb una llarga trajectòria i experiència en l’elaboració de vins tranquils. És el projecte de dos amics, Ramon Parera, enòleg i Jordi Arnan, agrònom, ambdós viticultors de vocació, que des de 2004 elaboren els seus vins a la Finca Can Comas a Torrelavit. El celler es va incorporar a CORPINNAT la primavera de 2021 i es l’onzè soci de la marca.

Aquest primer escumós es presentarà en societat en el marc de la propera edició de la Barcelona Wine Week que se celebra del 4 al 6 d’abril a Barcelona i on tots els cellers de la marca col·lectiva hi participen en un mateix espai per presentar i donar a tastar els seus vins escumosos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa