VadeVi
TAST COMENTAT | Lavit Brut Nature de Segura Viudas
  • CA

El cultiu de la vinya i la cultura del vi formen part de les tradicions quotidianes del poble de Lavit, al Penedès, des d’abans del segle X; i precisament en homenatge a aquesta terra, a aquests orígens, neix l’any 1999 Lavit de Segura Viudas.

Es tracta d’un cupatge de les varietats macabeu i parellada que s’elaboren, segons la marca, “buscant vins afruitats amb bona estructura en boca i d’una acidesa mitjana perquè després dels 18 mesos de criança amb les seves lies encara romanguin i dominin les aromes varietals del raïm”. Fermenta amb llevats seleccionats i el licor d’expedició no porta sucres afegits.

Més enllà dels elements descriptius, en aquest vídeo reproduïm una conversa amb Toni Domènech, Wine Educator i PR & Brand Ambassador de Segura Viudas en la qual apunta detalls sobre aquest cava icònic del celler de Torrelavit.

“En aquest producte busquem subtilesa i elegància, que esdevingui un producte fruitós i fresc“. Per això la tria del cupatge, afegirà. I a més a més, dirà Domènech, és un producte que reivindica un “respecte per les arrels”, escollint un macabeu del Penedès central i un parellada d’alçada de la zona del Pla de Manlleu.

“El macabeu aporta a Lavit Brut Nature l’acidesa, la frescor i el cos necessari per a evolucionar en ampolla; i la parellada, la lleugeresa, la finor i l’elegància pròpies del Lavit Brut Nature”, conclou el PR & Brand Ambassador de Segura Viudas. I per gaudir-lo més enllà d’una copa, serà també un bon company de maridatges de la cuina asiàtica.

Els Plàtans i Sant Marc

Les dues varietats amb què s’elabora aquest cupatge procedeixen de dues finques diferents. D’una banda, la ‘Vinya dels Plataners‘, ubicada als afores de Vilafranca del Penedès, al Penedès central, dona el fruit del macabeu de ceps de més de 50 anys. I el raïm de parellada procedeix del Pla de Manlleu, de la finca ‘Sant Marc‘ a uns 600 metres per sobre del nivell del mar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa