Daniel Vardon Kennett era fill d’una família amb una llarga tradició de comerç marítim. Nascut el 1781 a l’illa de Guernsey, una dependència de la Corona britànica situada al Canal de la Mànega, va arribar a Barcelona durant un dels seus viatges i es va enamorar dels vins i de la cultura catalans. Aleshores va començar a exportar vins del nostre país tant a la seva illa natal com a Anglaterra. Anys després, es va casar amb Maria Francesca de Ferrer, propietària d’una finca a Santa Mardarida d’Agulladolç, al terme municipal de Mediona (Alt Penedès). Va viure allà, entre vinyes, fins a la seva mort.

Un origen molt especial per a un celler molt especial
Un britànic entre vinyes del Penedès, captivat pels vins, la cultura i el territori de Catalunya. Una història singular que avui en dia és homenatjada per Família Torres amb el seu celler Vardon Kennett, un projecte nascut el 2013. Les seves instal·lacions, a més, són a la mateixa masia on van viure el comerciant i la seva esposa, construïdes respectant la integritat arquitectònica dels edificis antics i la seva integració en l’entorn.

Dos escumosos distintius
El celler Vardon Kennett comercialitza dos vins escumosos de gamma alta elaborats amb el mètode tradicional i amb raïm provinent de vinyes pròpies en altura per l’enòloga Ana Velázquez. Una alçada que dona als vins una part molt important de la seva personalitat.
En primer lloc, tenim l’Esplendor, elaborat amb un cupatge de Pinot Noir, Chardonnay i Xarel·lo. Un escumós de producció limitada que té una bombolla fina i que, malgrat que és fresc i elegant, també té tota la complexitat que li donen els com a mínim 36 mesos de criança en ampolla que ha passat.

D’altra banda, Vardon Kennett també elabora el Rosé de Mar, un escumós rosat de producció molt limitada, d’anyada i de criança llarga. Elaborat íntegrament amb Pinot Noir de les vinyes del mateix celler, seleccionat amb molta cura, és un vi de bombolla subtil i vivaç i que és la darrera novetat d’aquest projecte tan especial de Família Torres.

L’ampolla, un altre homenatge a Vardon Kennett
En tots dos casos, les ampolles mateixes també serveixen per homenatjar Vardon Kennett i la seva història vital. Les línies sinuoses i els relleus del vidre remeten a les onades del mar i les etiquetes, amb lletres negres ribetejades d’or, recorden una petxina amb les seves ondulacions. L’escut que hi apareix, finalment, és l’emblema original de la finca de Santa Margarida d’Agulladolç, que encara es pot veure avui dia a la seva façana.