VadeVi
Vardon Kennett, vins d’homenatge a un mercant britànic enamorat del Penedès

Daniel Vardon Kennett era fill d’una família amb una llarga tradició de comerç marítim. Nascut el 1781 a l’illa de Guernsey, una dependència de la Corona britànica situada al Canal de la Mànega, va arribar a Barcelona durant un dels seus viatges i es va enamorar dels vins i de la cultura catalans. Aleshores va començar a exportar vins del nostre país tant a la seva illa natal com a Anglaterra. Anys després, es va casar amb Maria Francesca de Ferrer, propietària d’una finca a Santa Mardarida d’Agulladolç, al terme municipal de Mediona (Alt Penedès). Va viure allà, entre vinyes, fins a la seva mort.

Exterior del celler Vardon Kennett | Foto: Família Torres

Un origen molt especial per a un celler molt especial

Un britànic entre vinyes del Penedès, captivat pels vins, la cultura i el territori de Catalunya. Una història singular que avui en dia és homenatjada per Família Torres amb el seu celler Vardon Kennett, un projecte nascut el 2013. Les seves instal·lacions, a més, són a la mateixa masia on van viure el comerciant i la seva esposa, construïdes respectant la integritat arquitectònica dels edificis antics i la seva integració en l’entorn.

Anna Velázquez, enòloga dels escumosos Vardon Kennett | Foto: Família Torres

Dos escumosos distintius

El celler Vardon Kennett comercialitza dos vins escumosos de gamma alta elaborats amb el mètode tradicional i amb raïm provinent de vinyes pròpies en altura per l’enòloga Ana Velázquez. Una alçada que dona als vins una part molt important de la seva personalitat.

En primer lloc, tenim l’Esplendor, elaborat amb un cupatge de Pinot Noir, Chardonnay i Xarel·lo. Un escumós de producció limitada que té una bombolla fina i que, malgrat que és fresc i elegant, també té tota la complexitat que li donen els com a mínim 36 mesos de criança en ampolla que ha passat.

El Rosé de Mar és la darrera incorporació al catàleg del celler | Vardon Kennett
El Rosé de Mar és la darrera incorporació al catàleg del celler | Vardon Kennett

D’altra banda, Vardon Kennett també elabora el Rosé de Mar, un escumós rosat de producció molt limitada, d’anyada i de criança llarga. Elaborat íntegrament amb Pinot Noir de les vinyes del mateix celler, seleccionat amb molta cura, és un vi de bombolla subtil i vivaç i que és la darrera novetat d’aquest projecte tan especial de Família Torres.

Esplendor i Rosé de Mar de Vardon Kennett | Foto: Família Torres

L’ampolla, un altre homenatge a Vardon Kennett

En tots dos casos, les ampolles mateixes també serveixen per homenatjar Vardon Kennett i la seva història vital. Les línies sinuoses i els relleus del vidre remeten a les onades del mar i les etiquetes, amb lletres negres ribetejades d’or, recorden una petxina amb les seves ondulacions. L’escut que hi apareix, finalment, és l’emblema original de la finca de Santa Margarida d’Agulladolç, que encara es pot veure avui dia a la seva façana.

Més notícies
Notícia: Esplendor de Vardon Kennett és el primer escumós català de Torres
Comparteix
Mireia Torres, responsable del vi, assegura a VADEVI.cat que no estar sota l’empara de cap DO els dóna llibertat i els permet tenir la ment oberta
Notícia: Miguel A. Torres és un dels 100 líders climàtics del món segons ‘Time’
Comparteix
La nova llista 'TIME 100 Climate' reconeix les persones més influents que impulsen l'acció climàtica empresarial
Notícia: Família Torres inicia el relleu en la presidència i busca director general
Comparteix
Miquel Torres Maczassek realitzarà, durant un període mínim d’un any, diverses formacions i analitzarà projectes i negocis que puguin aportar "el màxim valor a la funció de govern de l’empresa"
Notícia: Família Torres presenta les noves anyades d’Antologia, uns vins d’excepció
Comparteix
L'adaptació al canvi climàtic està marcant el treball tant a la vinya com al celler d'aquests productes 'premium'

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa