VadeVi
Viader s’incorpora a Corpinnat i esdevé el 14è celler de la marca col·lectiva

Viader és el nou celler que entra a formar part de la marca col·lectiva europea Corpinnat. Fa dos mesos, l’empresa vitivinícola va fer un canvi de trajectòria, va canviar de nom i va decidir marxar de la DO Cava. En el comunicat de presentació del seu nou nom, van assegurar que tenien “un futur ple de possibilitats”, el que va aixecar certes sospites dins del sector. Tot apuntava a la incorporació del celler a Corpinnat, però no ha estat fins aquest dilluns quan ambdós costats han confirmat el seu acord. Actualment, Viader és el 14è celler que se suma a la iniciativa dels cellers del Penedès, però el president de la marca col·lectiva, Ton Mata va explicar en la presentació de resultats econòmics del tancament del 2024 que incorporarien “dos cellers més abans de Setmana Santa“. En aquest sentit, Viader és el primer celler que entra a formar part de la marca col·lectiva aquest 2025, però no serà l’últim.

Des del seu naixement, el 10 d’abril del 2018 fins a l’actualitat, Corpinnat ha anat integrant els següents cellers: Gramona, Llopart, Nadal, Recaredo, Sabaté i Coca, Torelló, Huguet de Can Feixes, Júlia Bernet, Mas Candí, Can Descregut, Pardas, Bufadors, Cisteller i ara, Viader. La mateixa marca col·lectiva assegura que “Viader fa un pas valent cap a la qualitat i la defensa del territori: el de vinificar el 100% dels seus vins en una instal·lació pròpia, al que s’hi suma també el conreu de la vinya. Una aposta ferma feta pel creixement del projecte”. Amb aquesta nova incorporació, doncs, ratifica el seu creixement i anuncia que cada vegada són més a prop de “l’objectiu de vertebrar un sector que no tan sols lluita per si mateix sinó que incorpora la defensa del paisatge, el sosteniment de la pagesia i, en definitiva, la identitat d’uns vins i d’un territori”.

Imatge d'Eduard Viader a les vinyes de la finca del celler Viader / Cedida
Imatge d’Eduard Viader a les vinyes de la finca del celler Viader / Cedida

Una aposta sostenible

El projecte, inicialment conegut com a Muscàndia, va començar el 2009 de la mà de l’enginyer agrònom Eduard Viader. Actualment, l’equip treballa sota una nova marca que es fonamenta en la sostenibilitat, el respecte pel territori i l’artesania. En 2020, Viader va adquirir una masia tradicional al Penedès, Can Rossell de la Llena, un edifici històric que va restaurar completament amb un enfocament integral de sostenibilitat. Durant la rehabilitació, es van incorporar criteris d’eficiència energètica i es van utilitzar energies renovables. Amb aquestes millores, l’objectiu del celler era “preservar l’estructura original i garantir un celler modern i respectuós amb el medi ambient”. Actualment, la masia acull el celler Viader, un espai que, segons el comunicat de Viader, “reflecteix la seva visió d’integrar tradició i tecnologia d’avantguarda, mantenint alhora la personalitat, la cultura i el paisatge de la regió, alineat amb els seus valors”.

Més notícies
Notícia: Formació i tradició: L’escola agrària que impulsa el sector vitivinícola
Comparteix
L'Escola Agrària de Viticultura i Enologia Mercè Rossell i Domènech és des de l’any passat centre de formació professional integrat del sector vitivinícola, juntament amb l’escola Agrària de Gandesa | La Jornada de Portes Obertes del centre se celebrarà el 5 d'abril
Notícia: Tamae Imachi (Dos Palillos): “El bon vi natural té energia, ànima i vibració”
Comparteix
Conversa amb la sommelier de Dos Palillos, reconeguda com a millor cap de sala per l’Associació de Professionals de Sala als premis anuals
Notícia: Viticultura regenerativa: el futur sostenible del vi
Comparteix
Una tècnica de conreu que posa en valor el sòl i la biodiversitat i lluita contra els estralls del canvi climàtic des de la vinya
Notícia: Quatre vins catalans per a butxaques d’estudiants
Comparteix
Una selecció d'elaborats per menys de 15 euros per degustar en els sopars amb amics

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa