VadeVi
[vídeo] ‘Legítim’, la recomanació d’Òscar Pallarès per aquestes festes
  • CA

La panera de Nadal poc a poc es va omplint, però si encara us falta aquell vi amb què sorprendre els convidats, aquí teniu la proposta definitiva.

Legítim és un vi nascut en territori DO Alella que ha tret al mercat l’equip de la revista Papers de Vi en un sentit homenatge a aquells vins que s’havien elaborat antigament al celler Alella Vinícola. És el novè vi d’aquesta capçalera, que anualment presenta un nou producte elaborat amb la col·laboració amb els cellers locals.

En el cas que ens ocupa avui, tenim a les mans un vi fet a Alella Vinícola a partir de les varietats pansa i garnatxa blanca de 2017, que compta amb criança oxidativa i biològica, i que surt al mercat amb una producció molt limitada que no arriba a les 300 ampolles.

Un raig de Generós Sec del 1976 ha ajudat a donar-hi el toc que permetrà identificar-lo com el vi d’Alella de tota la vida. Ah, i per cert, l’ampolla Rhin, la càpsula groga amb la marca Marfil i el disseny de les etiquetes homenatja, precisament, aquest Generós Sec.

‘Legítim’, de Papers de Vi

Els vins que neixen avui dia dels cellers d’Alella són hereus d’un passat que va començar amb els romans fa dos mil anys i que va culminar en l’època d’apogeu de la cooperativa Alella Vinícola. Papers de vi ha volgut, amb el Legítim, recrear aquell vi que, durant dècades, es va exportar a tot el món i que era present a les taules de les famílies benestants de Barcelona. Un vi que era sec, de pansa blanca i garnatxa blanca, al qual es donava una llarga criança (oxidativa i biològica) en grans tines de fusta.

Per cert que el Legítim de Papers de Vi, va ser el primer en estrenar, en l’etiqueta, el nou logotip i imatge de la Denominació d’Origen Alella.

Òscar Pallarès, redactor en cap de la capçalera Papers de Vi i col·laborador de Vadevi, us n’explica més detalls en aquest vídeo.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa