VadeVi
[vídeo] Ramon Roset recomana els escumosos rosats per aquestes festes
  • CA

Falta tot just una setmana per la Nit de Nadal, i des de Vadevi volem compartir algunes idees per fer la tria d’ampolles de vi que ompliran les taules i àpats durant els dies de festa.

Perquè posats a triar, millor que siguin vins catalans. Ja no només perquè estiguin fets vora casa i siguin de proximitat, sinó també perquè n’existeix una gran i diversa gamma de nord a sud del país, algun dels quals segur que encaixa.

Si ets dels qui trien Empordà, o prefereixes beure’t un trosset de Pla de Bages, trobaràs opcions; i també segons el tipus de vi: ets de blancs? Se’n fan, joves i amb diverses criances; prefereixes compartir un negre? També et satisfarà l’oferta existent; el vi català és divers i et dona a triar també bombolles fetes segons mètodes tradicionals o ancestrals, vins dolços o rancis per l’aperitiu o els postres.

La primera recomanació ens la fa el sommelier i cap de redacció del diari, Ramon Roset.

El sommelier recomana els escumosos rosats perquè són vins que “aporten un punt de glamour a taula” i a més a més, malgrat ser força desconeguts, són productes molt gastronòmics, que us combinaran bé amb un gran nombre d’àpats”.

Ramon Roset, recomana triar escumosos rosats per aquestes festes

Barcelona Rosé, el concurs de les bombolles rosades

Els escumosos rosats estan aquests dies d’actualitat quan tot just fa uns dies que es va activar la segona edició dels Barcelona Rosé, el concurs que triarà les millors bombolles rosades entre elaboracions d’arreu del món: Cava, Corpinnat, Clàssic Penedès, xampany, prosecco, mètodes ancestrals…

El certamen torna aquest 2022 per fomentar el coneixement i la difusió dels escumosos rosats i estimular-ne un consum responsable, tot vinculant-los amb el caràcter i els atributs de la ciutat de Barcelona. Des d’aquest mes de desembre, les inscripcions al concurs estan obertes i els elaboradors podran presentar mostres fins a primers de 2022.

Totes i cadascuna de les referències seran avaluades a cegues per un jurat professional el proper 4 de febrer. Els guardons -medalla d’or o plata per categoria i el gran or de l’edició-, es desvetllaran el dia 9 de febrer a Fira de Barcelona en el marc de la Barcelona Wine Week.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa