VadeVi
[vídeo] Tast comentat del Turons de Vallcorba negre 2018 de Raimat

El celler Raimat presentava fa uns mesos una nova col·lecció de vins nascuda de vinyes i parcel·les i finques molt concretes dels Turons de Raimat. Una d’aquestes novetats és el Turons de Vallcorba, un vi negre elaborat amb la varietat cabernet sauvignon.

“El secret d’aquest vi està en produccions baixes, mínima intervenció i també en el moment de collita: ni molt verd, ni massa madur”, dirà Carles Escolar, director d’enologia del celler Raimat.

El sommelier Ramon Roset conversa amb en Carles Escolar sobre l’anyada 2018 d’aquest vi en el vídeo que podeu visualitzar a continuació.

Turons de Vallcorba, el vi

Turons de Vallcorba | Raimat
Ampolla del Turons de Vallcorba negre| Raimat

El Turons de Vallcorba negre de l’anyada 2018 (sota l’empara de la DO Costers del Segre) està elaborat amb la varietat cabernet sauvignon de 13,5º, i segons el responsable d’enologia del celler surt al mercat després d’haver envellit durant 20 mesos en foudre nou. Té poca maceració i una baixa extracció, amb la qual cosa el producte final presenta un color més suau i menys concentrat.

El mateix enòleg en fa un anàlisi organolèptic: “En nas surten mentolats, una frescor poc habitual en un negre. En boca es nota la concentració de tanins, però el temps a l’ampolla l’acabarà d’arrodonir. La fusta, és clar, hi és present però en aquest cas li aporta frescor, amb notes d’eucaliptus”.

Escolar també compartia que aquest projecte dels Turons de Raimat vol pretén recuperar vins “icònics” com els Vallcorba, els Mas Castell o El Molí que ja feien al celler als anys 90. Així, més enllà del negre també hi ha el germà blanc, elaborat a partir de la varietat Chardonnay, i que s’anomena en aquest cas, Turons de la Pleta. “El Turons és un dels punts culminants d’aquest procés de fer que cada gamma de vins tingui més personalitat“, conclourà el director d’enologia del celler lleidatà.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa