Els matemàtics o amants dels números es neguitegen quan repassen les fórmules impreses en les etiquetes i se n’adonen que els resultats no son els que haurien de ser. El que d’entrada no saben és que els càlculs ‘incorrectes’ estan fets expressament, malgrat els propietaris d’aquest projecte vitivinícola han batejat la gamma de vins com a ‘Correcto(s)’; certament, això no treu que cridi l’atenció de l’usuari que s’atura davant les sumes, restes o multiplicacions i intenta treure’n un resultat que no quadra.

En tot cas, aquests vins -dels quals en diran que estan “allunyats de tots els càlculs”- estan elaborat a Alcardet, un celler familiar fundat l’any 1972 que s’ubica a Villanueva de Alcardete, a Toledo. “Correcte no és sempre una operació exacta, apunten, i sinó, que ho preguntin a l’Alexander Fleming, pare de la penicil·lina, o a Marie Curie, creadora de la radioactivitat, responsables de grans descobriments gràcies, en part, a factors imprevistos“.

El Merlot de la gamma ‘Correcto’ amb una operació de resta incorrecta | web d’Alcardet

L’enologia, continuen, és actualment una “barreja de tradició amb experimentació i innovació tecnològica; i pel fet de considerar Correcte un vi allunyat dels càlculs, ens n’adonem que l’èxit radica en la llibertat de l’enòleg en combinar els beneficis de l’encert-error“.

“Fugim de l’exactitud que de vegades ens oprimeix i ens centrem en la subjectivitat d’allò inesperat”, apunten; “no sempre es troba l’essència en la perfecció, sinó en l’error que tot canvia i aconsegueix que sigui únic i especial”.

La gamma ‘Correcto’ inclou sis vins monovarietals que s’elaboren amb les varietats Merlot, Cabernet Sauvignon, Tempranillo, Chardonnay, Sauvignon Blanc i Verdejo.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa