Els vins sense alcohol no són cap novetat, però sí que són productes amb una demanda existent al mercat, perquè hi ha qui vol beure vi, però reduint l’alcohol de la seva dieta o eliminant-lo del tot.

De fet, no fa massa es va anunciar que la nova PAC de la UE incloïa l’oficialització dels vins “desalcoholitzats o “parcialment desalcoholitzats”, és a dir, vins sense alcohol total o parcialment; una norma que aplica tant als vins tranquils, com als escumosos i vins d’agulla gasificats. La desalcoholització total està limitada als productes sense indicació geogràfica o denominació d’origen i la parcial, s’autoritza per a totes les topologies de vins.

En aquest sentit, per donar resposta a aquest interès entre el consumidor, hi ha alguns cellers que han optat per presentar i treure al mercat productes 0,0. En recollim alguns a continuació.

Gamma de vins Natureo de Família Torres

Família Torres té al mercat una gamma de vins sense alcohol que treu sota la marca ‘Natureo‘. El vi blanc s’elabora amb Moscatell, el negre és un 100% syrah, varietat que també s’utilitza, juntament amb el cabernet sauvignon, per fer el rosat. La gamma Natureo es completa amb un vi escumós que presenten sota el nom de Natureo Sparkling. Són vins que estan al mercat a partir dels 7-7,50 euros.

Codorníu Zero

Aquest vi escumós està elaborat per Codorníu Raventós a partir de la varietat blanca airén i es pot trobar per un PVP que va dels 7 als 8 euros l’ampolla. Aquest vi va aconseguir el 2020 una medalla d’or al concurs finlandès The Wines of the Year Competition.

Vallformosa 0,0

“Bombolles sense alcohol, divertides i refrescants”, diran des de Vallformosa per promocionar aquest producte. Elaborat a partir de les varietats tradicionals, macabeu, xarel·lo i parellada, surt al mercat amb una criança mitjana de 12 mesos en ampolla. Surt al mercat a un preu aproximat de vuit euros.

Freixenet Sparkling Rosat 0,0

Freixenet va treure al mercat el primer vi escumós sense alcohol al 2011, després de dos anys de recerca tècnica, de mercat i de proves enològiques. Més recentment han repensat el producte ajustant-lo a les demandes del consumidor que demanda aquest tipus d’elaboracions. Aquest escumós rosat està al mercat per uns 7 euros.

Vilarnau 0,0 Blanc

Vi espumós ecològic que el celler Vilarnau elabora a partir del cupatge de les varietats macabeu i parellada. El vi es desalcoholitza mantenint les seves aromes originals, amb un resultat que segons el celler, és d’un producte molt afruitat i amb bon equilibri entre la dolçor i acidesa. Al voltant dels 8 euros.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa