VadeVi
Àlex Pardo, del Coque, millor sommelier de l’Estat 2023

Àlex Pardo, del restaurant Coque de Madrid, ha estat el guanyador a concurs que aquest dijous 20 d’abril escollia al millor sommelier de l’Estat. El català Toni Albiol, que anava a la competició com a millor sommelier català de l’any, ha quedat classificat en tercera posició, i Manu Giménez, de Córdoba, segon.

Els tres finalistes havien superat les proves inicials en les quals també hi havia destacat, entre els deu finalistes, dues sommeliers catalanes, Audrey Doré, d’El Celler de Can Roca i l’Anna Casabona, sommelier de Juvé & Camps. Les proves han demanat al llarg de la jornada demostrar habilitats a partir d’exàmens escrits i superar diverses proves pràctiques.

Pardo és actualment el sommelier del Restaurant Coque de Madrid (**Michelin), on hi arriba després de passar per La Terraza del Casino, on exercia de mâitre (**Michelin). També té experiència al Columbus i al Ramón Freixa, i com a segon sommelier al Restaurant Santceloni, tots ells a Madrid.

Toni Albiol | Foto: Jordi Play/Vadevi

Albiol enguany, el millor sommelier de Catalunya d’enguany

Toni Albiol arriba a Madrid després d’haver-se coronat millor sommelier de Catalunya. Amb formació per l’Escola Espiells, MBA a Belpost i tècnic en Tast de Vins al Centre Cultural Família Torres. Actualment, és el director tècnic, gerent i sommelier a l’Enoteca Divins de Martorell. Té un bagatge professoinal molt ampli en formació i comunicació de la cultura del vi a la ràdio (El Tirabuixó) i també a la televisió del Baix Llobregat. Enguany, a més, ja es va endur el títol de millor sommelier de Catalunya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa