Anna Vicens: “El consumidor no entén que dins la DO Cava convisquin territoris tan diferents”

!--akiadsense-->

La presidenta de l’Associació Catalana de Sommeliers i coordinador de botigues de Wine Palace, Anna Vicens, afirma en declaracions a Vadevi que “el que consumidor no entén és que dins d’una mateixa DO convisqui el territori català, el valencià i l’extremeny. No entenen que territoris tan diferents i tan allunyats alhora, on l’únic que els agermana són les varietats que utilitzen i la segona fermentació en ampolla, estiguin sota el mateix paraigües”.

Vicens, respon així a la novetat d’aquesta setmana en que s’ha anunciat que els nou cellers membres de Corpinnat han abandonat la DO Cava i a partir de la primavera hi haurà una marca més d’escumosos al mercat. Sense a entrar a valorar si considera positiva o negativa aquesta decisió, la presidenta dels sommeliers afirma que la pregunta que més li fan quan fa formació a les seves botigues és,i com hem deixat que ells també en puguin dir Cava? ">Perquè aquest terme se’l senten molt seu, molt d’aquí, de tota la vida, des que vam deixar de dir-ne xampany.”

Comentaris

  JordiP Febrer 04, 2019 | 17:43
  Jo li diré. En un moment en que tot xutava, els capitostos del sector del cava van voler augmentar brutalment la producció dels seus pixats escumosos. Van comprar vinyes i productores als recons més tirats de la península. I van aplastar l'oposició, declarant "cava" tots els pixats que els hi va donar la gana. Mentre tant, els italians han invadit el mercat amb els seus pixats prosecco, molt ben venuts. I el cava ha quedat ferit de mort. Potser la secessió salvarà els de més qualitat.
  LLuc Febrer 04, 2019 | 18:30
  España ens está diluin i apropian de TOT lo catalá….i nosaltres a vere vindre, aixó sols pot pasar a Catalunya, potser si que ens mereixem el que ens esta pasan...actuem com un ramat d'ovelles. Que DEU salve a Catalunya , perque els catalans d'avui son covards i no ho estem fen
  Paco Febrer 04, 2019 | 21:24
  Si algú a Catalunya abandona la DO cava i crea un altre de nova i fa les coses prou bé per a fer-se un nom, si us plau, que no la tornin a cagar incloent-t'hi els espanyols. Amb la DO cava, els catalans van crear la marca i la van posicionar al món, i els espanyols s'han aprofitat com paràsits.
  Cartanyà Febrer 05, 2019 | 09:12
  Per imposició O per burros!! No ni ha f altre.
  Xampanyesc Febrer 05, 2019 | 09:36
  Sóc dels que mai he dit «caga», perdó, «cava». És un mot desagradable illeig, i a més. la gent es confon: té poc de català. Tan pots fer cava a Badalona com a Melilla. «Xampany» és el nom tradicional que podem usar familiarment. Busquem un altre per a substituir el «cava» i que s'el quedin els espanyols.

Nou comentari