Aquest dimarts s’ha fet públic el llistat de vins guardonats a la novena edició del concurs Grenaches du Monde, amb un resultats que segons l’organització “demostren que cada cop hi ha una qualitat més alta en els productes que neixen arreu del món fruit d’aquesta varietat”.

Així, dels prop de 900 vins participants, unes tres-centes referències i escaig s’han endut medalla, amb una representació catalana al pòdium força elevada que s’apropa als setanta vins premiats amb medalla d’or o plata. Per nombre de vins premiats, encapçala el rànquing de Catalunya la Terra Alta (31), seguida de l’Empordà (14), Montsant (10), Priorat (10) i Penedès (4).

Aquest és el llistat de vins guardonats, per consultar.

La logística d’aquesta edició ha estat més complicada que mai degut a la celebració de quatre jornades de tast en quatre regions elaboradores de Garnatxa, expliquen des de l’organització, però aquest 2021 hem estat més conscients que mai de l’excel·lent qualitat de vins que neixen de la varietat procedent de països com Espanya, Itàlia, França, els Estats Units o Grècia”, afegeixen. “A més a més, hem descobert regions com Castelló o redescobert una gran zona elaboradora com Cebreros”, que va ser precisament la seu que va acollir el tast de l’Estat espanyol.

Ara l’organització del concurs se centra en preparar la desena edició, que portarà el certamen als Estats Units: “El repte és majúscul, però volem que el principal mercat de vins del món descobreixi aquests vins excel·lents, nascuts majoritàriament a la costa mediterrània, i s’interessin per fer-ne distribució i donar-los a conèixer al major nombre potencial de consumidors”, dirà l’equip organitzador del concurs.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa