VadeVi
Els Sumarroca es querellen com a víctimes de l’Operació Catalunya
  • CA

La família Sumarroca ha registrat una querella davant el Tribunal Suprem contra l’excúpula d’Interior que va crear i protegir la policia patriòtica i va impulsar l’Operació Catalunya.

Segons ha avançat El MónCarles Sumarroca i els seus fills, i el seu germà han registrat la querella contra el que va ser comissari d’Intel·ligència del Cos Nacional de Policia (CNP) José Manuel Villarejo, l’exlíder del PPC i actual senadora per Madrid, Alicia Sánchez-Camacho, l’exministre de l’Interior Jorge Fernández Diaz, l’exministra de Defensa i exsecretària general del PP María Dolores de Cospedal, el secretari d’Estat de Seguretat Francisco Martínez Vázquez, l’exdirector Adjunt Operatiu del CNP Eugenio Pino i l’inspector de la Unitat de Delictes Econòmics i Fiscals Álvaro Ibáñez Alfaro arran de les informacions publicades per aquest diari sobre l’Operació Catalunya.

La querella s’ha interposat inicialment pels delictes d’organització criminal, malversació de fons públics, falsedat en document oficial i revelació de secrets, però podrien ampliar-se per altres delictes i persones si es coneixen més detalls del funcionament del que qualifiquen de “grup corrupte de polítics i policies” responsables de l’inici, a finals de 2012, una investigació totalment prospectiva contra la família Sumarroca, així com altres persones que relacionaven amb el moviment independentista. La querella construeix la relació entre les maniobres de la policia patriòtica amb la posterior imputació de Carles Sumarroca i el seu fill en el cas Pujol, Petrum o Torredembarra. Comptat i debatut, els Sumarroca argüeixen amb àudios i agendes que han estat víctimes de l’Operació de l’Estat contra el Procés.

Bodegas Sumarroca

Contra un model de negoci

En el rerefons de l’escrit de denúncia, els advocats de la família empresarial convenen que han estat “un cap de turc intencionat buscant el descrèdit gratuït i tendenciós”. Un fet que ha implicat un “cost reputacional” tant per als seus integrants com per a un model empresarial “compromès amb el territori”.

“Amb aquesta voluntat tendenciosa i delictiva de manipular la realitat i condicionar un moment polític, la selecció de la família Sumarroca com a cap de turc no ha estat gratuïta“, conclouen els querellants. 

Més notícies
Bodegas Sumarroca
Sumarroca dona 4.500 pots de llegums a Càritas
Comparteix
A través del projecte 'Sumarroca amb Cor' pretén fer arribar als col·lectius més vulnerables experiències al voltant d’una copa de vi
Tast comentat del Sumarroca Brut Reserva 2018 | E.V.
[vídeo] Tast comentat del Sumarroca Brut Reserva 2018
Comparteix
Un cava "universal i molt gastronòmic", que marida molt bé amb la coca de Sant Joan

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa