El Celler Masroig (DO Montsant) ha presentat la nova anyada del seu vi novell. En un acte celebrat aquest dijous, 26 d’octubre, a El Tros Bar de Vins de Barcelona, tant aquest producte emblemàtic del celler com la seva etiqueta han estat presentats, i els presents han pogut gaudir tant de l’explicació dels guanyadors del concurs per a dissenyar l’etiqueta, Martí González i Arianna Piferrer, com d’un tast del vi comentat per l’enòleg de Masroig, Alain Goméz.

La imatge que vesteix aquest vi novell de 2023 fa referència a la celebració de la primera collita i tot el que simbolitza per als elaboradors i, en concret, per al poble del Masroig. Aquest vi, a més, i la Festa que l’acompanya i que fa més de deu anys que se celebra, suposen recuperar una tradició, les arrels, i alhora fer-ho amb un vi fresc i juvenil, que trenca amb les connotacions cada cop més serioses que ha anat prenent aquest producte amb el temps.

Un concurs per a decidir-ne l’etiqueta

Per acompanyar aquest vi i aquestes idees, es va posar en marxa un concurs per a dissenyar-ne l’etiqueta. Obert a estudiants, professionals i aficionats al disseny, els guanyadors, Martí González i Arianna Piferrer, són estudiants d’arquitectura. La seva proposta ha aconseguit ser l’escollida pel jurat d’aquest premi, dotat amb 3.000 €, entre les aproximadament 190 que es van rebre, una participació que ha sorprès gratament els responsables del celler.

El vi novell del Celler Masroig enguany tindrà tres models diferents d'etiqueta | A.S.
El vi novell del Celler Masroig enguany tindrà tres models diferents d’etiqueta | A.S.

González –que ha explicat que a casa seva fan vi a escala molt petita– i Piferrer han parlat una mica de les diverses versions en què van treballar. Finalment, van acabar amb la idea escollida d’una proposta triple, amb tres etiquetes diferents que vestiran un sol vi. Unes etiquetes de què, durant la presentació, només se n’han pogut veure prototips, ja que les impressions finals tindran alguns detalls ressaltats de manera més brillant.

Un vi fresc i lleuger però amb una persistència llarga

Pel que fa al contingut de les ampolles que duran aquesta etiqueta, l’enòleg Alain Gómez ha explicat que és un cupatge de garnatxa (80%) i carinyena (20%), un primer vi de l’any fet amb un 100% de maceració carbònica i amb el raïm fermentat amb la rapa i a dins dels mateixos gotims. Aquest vi, que ha recomanat per a prendre una copa o fer un aperitiu, és fruit d’un any on s’ha patit per la sequera i la producció ha estat baixa, però d’on ha sortit un producte “molt concentrat, amb molt de color i qualitat”.

En nas és un vi expressiu, ple de fruit roigs i amb notes làctiques. En boca això es manté, ja que en un primer moment es produeix una explosió de fruites. És fresc i lleuger, però els seus tanins vius li donen una persistència llarga. Un vi informal, sense complexos, que pot acompanyar àpats de tota mena i que marida molt bé amb embotits però també amb productes típicament de tardor, com els bolets o la carabassa.

Torna la Festa del Vi Novell del Celler Masroig

Aquest vi, de què s’han elaborat uns 6.400 litres –unes 8.000 ampolles– serà posat a la venda ben aviat per 7€. Abans, però, i com és habitual, serà presentat al gran públic a la Festa del Vi Novell del Celler Masroig, que tindrà lloc l’11 de novembre, dia de Sant Martí, seguint una tradició de generacions.

Per un preu de 18 euros –entrades a la venda aquí– es podrà assistir no només a l’espinjolament de la bóta, a càrrec dels padrins de la festa, el grup Gertrudis, sinó també a l’actuació d’aquests. A més, també es podrà tastar la nova premsada d’oli del raig, i tot plegat acompanyat de tapes gastronòmiques de proximitat –amb oferta per a vegans– i una oferta fotogràfica perquè tothom pugui tenir records d’aquest moment tan especial.

Més notícies
Notícia: Rafel Pino (Masroig): “El vi és l’orgull de la gent dels pobles”
Comparteix
El director comercial d'aquest celler centenari recorda com ha canviat la vida i el vi de la DO Montsant durant les darreres dècades gràcies a la feina de moltíssimes persones, que han donat valor a un element central de la cultura de la zona
Notícia: El vi novell català s’identificarà més fàcilment gràcies a un nou distintiu
Comparteix
Enguany, a conseqüència de la sequera, només vuit dels tretze cellers del col·lectiu n'embotellaran
Notícia: El Celler Masroig ‘segueix buscant’ un futur pel territori a través del vi
Comparteix
La cooperativa dona continuïtat a la companya 'Tots busquem alguna cosa', fent el salt de l'entorn digital al presencial
Notícia: Sant Martí dóna la benvinguda a una anyada “excel·lent” de vi novell
Comparteix
El Palau Robert ha acollit l'estrena de les primeres setze referències de la verema d'enguany, corresponents a sis denominacions d'origen del país

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa