VadeVi
La ciència de les bombolles podria revolucionar els vins escumosos
  • CA

Un nou estudi de la Universitat de Princeton sobre la dinàmica de les bombolles, que analitza i descriu la velocitat dels aerosols que són projectats cap amunt quan esclaten en arribar a la superfície d’un líquid, podria revolucionar la producció de vins escumosos.

Tot i que aquest estudi té implicacions d’abast més gran -als oceans, les gotes duen humitat, sal, toxines, algues… a l’aire- i poden ajudar a la comprensió i la predicció del clima i les seves variacions, els resultats de l’estudi també poden ajudar a potenciar els aromes dels vins escumosos i, també, a crear la copa perfecta per al seu consum.

La recerca, que ha estat publicada la revista ‘Physical Review Fluids’, va consistir en la creació d’un model que pot predir la velocitat i l’abast dels aerosols emesos per bombolles de diferents mides i en líquids d’una viscositat que va de la de l’aigua a una deu vegades superior, entre els quals hi ha tant l’aigua de mar com el vi.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa