La Denominació d’Origen Penedès ho va apuntar fa uns mesos en el marc de la presentació del seu nou pla estratègic, i malgrat al procés encara li queda un llarg camí per endavant, els Clàssic Penedès continuen tenint molt clar l’objectiu d’esdevenir una nova DO dins el territori vitivinícola català.

De fet, a dia d’avui ja no és només un objectiu o una quimera, perquè segons confirmen els propis elaboradors a Vadevi ja s’ha presentat oficialment la iniciativa al Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural que els ha de permetre iniciar els tràmits per poder esdevenir una Denominació d’Origen amb entitat pròpia.

Agustí Torelló apunta que fa temps que s’està treballant en aquest sentit perquè volen donar més valor i significar-se com a vi escumós en l’actual territori penedesenc. “Tramitar una DO demana el seu temps, però tot és començar”, comenta. “Som conscients que ara més que mai hem de sumar pel territori, però sobretot, fer que els projectes vitivinícoles siguin sostenibles, no només des del respecte amb els processos de treball i elaboració, sinó també fent que el pagès es pugui guanyar la vida dignament”. I continua, “és molt preocupant la situació actual, diria que fins i tot indecent i immoral que es pagui el preu que es paga, per això el nostre objectiu principal és posar en valor el territori, però sobretot, dignificar la feina del pagès i el viticultor”.

Mentrestant, i en el marc d’aquest proper Fòrum Gastronòmic de Girona, han previst dues xerrades que han convocat sota el títol “Clàssic Penedès, la nova DO catalana“, i en la qual, diversos elaboradors d’aquests vins escumosos compartiran quina és la situació actual del procés. La presentació tindrà lloc a l’Auditori del Fòrum el diumenge 13 de març a les 17:30h i el dilluns 14 de març a les 17:00h i entre els ponents participants, hi haurà Agustí Torelló, i en Josep Maria Albet i Noya, al costat d’altres viticultors i elaboradors de Clàssics.

D’altra banda, i coincidint també amb l’esdeveniment enogastronòmic de Girona, hi haurà l’opció de tastar totes les marques que de moment surten al mercat amb el segell Clàssic Penedès de la DO Penedès.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa