VadeVi
Comença la cursa que decidirà el millor sommelier català de l’any
  • CA

La data del concurs ja s’ha anunciat: serà el dia 14 de març en el marc del Fòrum Gastronòmic de Girona, i ara, l’Associació Catalana de Sommeliers ha obert també el període d’inscripcions perquè s’hi puguin apuntar els candidats que vulguin participar en la cursa que decidirà el/la millor sommelier de Catalunya de l’any.

Des d’avui, i fins al proper 25 de febrer, les persones poden fer arribar la seva candidatura poden fer-ho a la secretaria tècnica de l’ACS mitjançant el correu electrònic [email protected]. Entre les condicions per poder participar-hi, en resumim algunes de destacades:

  • Podran participar com a concursants aquells/les sommeliers que tinguin acreditada una formació admesa per l’ACS i que estiguin al corrent de pagament de la quota de soci de l’ACS dins la categoria de Sommelier Professional.
  • Els/les concursants hauran d’anar degudament uniformats durant el desenvolupament de totes les proves, fins i tot les escrites. Els/les concursants podran participar amb el seu uniforme de treball habitual.
Un dels concursants en passades edicions durant les proves de la gran final | ACS

Pel que fa al calendari, un cop es tanqui el període d’inscripcions, es farà una preselecció en cas que hi hagi més de setze concursants inscrits a partir d’una prova escrita de 50 preguntes i del tast escrit d’un vi. Passaran a la semifinal els/les setze candidats amb millor puntuació i en aquest cas, hauran de superar una nova part teòrica i una de pràctica, que consistirà en el tast escrit descriptiu de dos vins.

Els tres millors classificats de la segona fase els portarà cap a la gran final, on hauran de superar proves de servei, tast d’identificació del producte, detecció d’errors en una carta de productes, una presa de comanda i maridatge, decantació i estil. Qui aconsegueixi una millor puntuació un cop superades aquestes proves serà proclamat/da millor sommelier de Catalunya del 2022 i anirà a representar el territori al campionat estatal que se celebra tradicionalment a Madrid.

El concurs “Millor Sommelier de Catalunya” té com a objectiu desenvolupar i promoure el coneixement de la professió, el coneixement dels vins i productes gastronòmics de tot el món i principalment de Catalunya, així com reforçar els vincles, l’amistat i la col·laboració entre els professionals del vi. Està organitzat per l’Associació Catalana de Sommeliers. La darrera edició que es va poder celebrar del certamen va coronar Audrey Doré, del Celler de Can Roca, com a guanyadora, i a Anna Casabona i Ton Colet com a finalistes. A més a més, Doré i Casabona es van classificar entre els deu millors de l’Estat en la convocatòria estatal.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa