VadeVi
Corpinnat presenta el 2n Festival Gastronòmic esperant repetir l’èxit
  • CA

Corpinnat ha presentat la segona edició del seu Festival Gastronòmic amb al convenciment que repetirà l’èxit aconseguit l’any passat. En un acte celebrat aquest dilluns al Palau Robert de Barcelona, tant els responsables dels cellers de Corpinnat com alguns dels xefs que van participar a la primera edició i repetiran en aquesta segona han valorat molt positivament l’experiència de 2021 amb la mirada posada a un 2022 on esperen tenir la mateixa bona rebuda.

Xavier Nadal i Ton Mada durant la presentació del 2n Festival Gastronòmic Corpinnat | A.S.
Xavier Nadal i Ton Mada durant la presentació del 2n Festival Gastronòmic Corpinnat | A.S.

Una proposta nascuda en circumstàncies excepcionals

Tal com ha explicat Ton Mata, del celler Recaredo, el Primer Festival Gastronòmic Corpinnat va organitzar 65 sopars amb xefs de 59 restaurants diferents i en 10 dels cellers de Corpinnat, amb una assistència de gairebé 2.500 persones. Tot i que cicle va néixer “una mica a l’atzar” i directament lligat a la pandèmia, ha recordat Mata, va ser “un èxit rotund”. En un moment on els restaurants patien restriccions, Corpinnat els va oferir els seus espais a prop de les vinyes per oferir una experiència gastronòmica acompanyada dels seus vins.

Aquesta acció va tenir molt bon acollida i, per a Mata, va tenir un altre valor afegit: dinamitzar les nits d’estiu al Penedès on, sovint, els restaurants fins i tot tanquen. Gràcies al Festival Gastronòmic, considera, es va demostrar que es pot atraure públic amb aquest tipus d’esdeveniments, cosa que també els fa “molt contents”. És per això que esperen que aquest projecte enogastronòmic, en un territori vitivinícola com el Penedès, torni a ser “tot un èxit”.

La presentació ha comptat amb una gran assistència dels cellers i restaurants que fa possible el Festival Gastronòmic Corpinnat | A.S.
La presentació ha comptat amb una gran assistència dels cellers i restaurants que fa possible el Festival Gastronòmic Corpinnat | A.S

Un festival singular que continua un cop tornada la normalitat

Xavier Nadal, del celler Nadal, ha coincidit amb Mata en la bona marxa de la primera edició i ha posat la mirada endavant, en la “gran alegria” de poder tornar a agafar “una dinàmica de normalitat”. En aquest sentit, ha remarcat les “tres singularitats” que defineixen el Festival Gastronòmic Corpinnat: la gastronòmica, la dels vins escumosos que en són part integrant i els espais privilegiats que acullen els àpats.

En aquesta ocasió, onze cellers, tots els que formen part de Corpinnat, participaran en els esdeveniments organitzats, que també comptaran amb una cinquantena de xefs per fer una sèrie de sopar entre vinyes que ja es poden consultar, i fer reserves, a través de la seva pàgina web.

Una representació dels xefs, encapçalada per Carles Gaig (Can Gaig), Xavier Pellicer i Quim Casellas (Casamar) també ha estat present a l’acte i ha compartit la seva il·lusió pel projecte i per tirar endavant aquestes experiències enogastronòmiques que, tot i haver nascut en circumstàncies excepcionals, tant ells com Corpinnat esperen convertir en una tradició un cop tornada la normalitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa