Finalment hi ha hagut trobada. Aquesta setmana s’han reunit a la seu del Grup Freixenet, a Sant Sadurní d’Anoia, diversos agents per debatre l’actual situació del sector de les bombolles catalanes. Hi eren el Grup Freixenet, representants d’Unió de Pagesos, l’Associació de Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC) i l’Associació de Viticultors del Penedès.

La trobada ha estat -segons la marca- valorada de forma positiva per tots els presents, que han coincidit en la urgència de reactivar el mercat del cava. Fonts del Grup confirmen que s’ha parlat obertament de la situació actual del sector i de la necessitat d’incrementar la rendibilitat econòmica de la vinya com a factor determinant per la sostenibilitat dels viticultors de la DO Cava.

Copes de Cava | DO Cava

Des d’Unió de Pagesos apunten que “Freixenet ha tingut una reacció contrària en el fons del que diu i la manera en què ho ha dit”; i afegeixen que “és bo que diguin que cal actuar sobre el preu del raïm, malgrat l’hagin “abaixat en les darreres tres campanyes”. I afegeixen: “Veurem com actuaran a partir d’aquestes eleccions perquè “el Cava és una marca de tots i cal que la tractem amb cura”.

Des d’Unió de Pagesos “volem donar valor al producte i al territori i cal sumar esforços en pro de la qualitat i el prestigi”. I segons fonts de la trobada, és una afirmació que tots els agents compartirien amb l’objectiu de “trobar el consens i avançar amb agilitat, evolucionar i ampliar la demanda del cava”. Totes parts haurien coincidit que el cava ha de potenciar les vendes per créixer i posar en valor tots els segments del cava amb el màxim respecte a la qualitat del producte.

Durant la trobada, a més a més, el Grup Freixenet ha insistit que en cap moment no s’ha plantejat sortir de la DO Cava, com avançava fa uns dies aquesta capçalera, sinó que vol treballar amb totes les parts implicades pel bé comú de tota la cadena.

Així, segons apunten les mateixes fonts, tant Grup Freixenet, dins el marc de l’AECAVA, com Unió de Pagesos, l’Associació de Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC) i l’Associació de Viticultors del Penedès han acordat treballar de manera conjunta per tal de beneficiar tots els agents del sector: elaboradors, cooperatives, cellers de vi base i viticultors.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa