VadeVi
Freixenet no vol sortir de la DO i demana reflexió conjunta pel bé del Cava
  • CA

La polèmica sobre les declaracions de Pere Ferrer en relació al futur del Cava continua oberta. Mentre diverses fonts, entitats, sindicats posen el crit al cel davant uns requeriments per al futur de les bombolles que consideren fora de lloc, la marca es justifica i defensa un posicionament que, segons ha pogut saber Vadevi, “sempre ha estat la d’ampliar i promoure el consum del Cava a tot el món fent productes de qualitat i adaptats als gustos de tots els consumidors”.

Per aquest motiu, i així ho apunten fonts del sector en relació a aquest serial, “és necessari i positiu obrir un debat per buscar un consens que permeti avançar, evolucionar i ampliar la demanda del cava que pugui beneficiar tots els agents, elaboradors, cooperatives, cellers de vi base i viticultors”. El Grup Freixenet manifesta el desig “de treballar pel bé comú de tota la cadena”, per això, insisteixen les mateixes fonts, el Grup “mai s’ha plantejat sortir de la DO Cava”.

Façana de les caves Freixenet, a Sant Sadurní d’Anoia | Freixenet

“Hem de treballar conjuntament per posar en valor tots els segments del cava”, afegiran. I malgrat creuen que “en els últims anys s’ha treballat pel Cava de Guarda Superior i ara s’ha d’implementar correctament, com també el Cava de Guarda, ara insisteixen que “el producte ha de recuperar el terreny perdut en els últims anys i, per això, és necessari arribar a tot tipus de consumidors“.

Per tot plegat, insisteixen, aquesta situació demana una “reflexió entre tots sobre per què el consum del cava s’ha estancat quan la categoria dels escumosos creix mundialment”.

L’origen de la polèmica

Aquesta situació ha vingut provocada per unes declaracions de Pere Ferrer, vicepresident i conseller delegat del Grup Freixenet on apuntava el seu interès en incrementar els rendiments de raïm per hectàrea, admetre noves varietats de raïm dins la DO i permetre que es pugui anomenar Cava als escumosos que tinguin menys de nou mesos de criança. La pròpia Denominació d’Origen va demanar precaució en les declaracions, “malgrat s’ha d’escoltar tothom”, deia el president de l’entitat; mentre que Unió de Pagesos acusava la marca de fer “xantatge i iniciar una guerra oberta en el sector del cava”.

Tot plegat, en el marc d’unes eleccions al Consell Regulador del Cava que aquests dies està en fase d’acceptar candidatures. De moment, ja hi ha optat AECAVA-amb una de les vocalies per Freixenet; i les cooperatives catalanes, responsables de l’elaboració de la meitat del vi base cava.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa