VadeVi
Les ‘Dones de vi’ se citen aquest cap de setmana a Sant Fruitós de Bages

No és la primera vegada que s’hi troben; de fet, aquest 2023 se celebra la segona edició d’aquest projecte que s’ha concebut sota el nom de ‘Dones de vi‘ i que té la voluntat de donar veu a pageses, enòlogues, sommeliers, distribuïdores i comunicadores d’arreu de Catalunya que dediquen la seva vida a cuidar la terra, fer vi o comunicar les singularitats del territori vitivinícola al consumidor d’aquí i del món.

“La primera llavor de Dones de vi es va plantar l’any 2020 fruit d’una barra de vins fets per dones“, recorda Clara Antúnez, de La Gastronòmica, l’empresa ideòloga de l’esdeveniment. “Després d’un temps d’investigació, ens vam endur una grata sorpresa en descobrir no només que hi ha moltes dones que fan vi, sinó que Catalunya és el territori vitivinícola on més n’elaboren de tot l’Estat i on hi ha més dones sommeliers, més dones comunicadores…”, i “aquest projecte, explicava durant la roda de premsa de presentació d’aquesta segona convocatòria, està precisament pensat per reivindicar aquestes persones que d’una manera o altra traspuen vi“.

La Clara i en Jaume Montanyà han estat, de la mà de l’Ajuntament de Sant Fruitós, els responsables de sumar les veus que ressonaran des de l’escenari instal·lat davant per davant del Museu de ‘la memòria de la vinya i el vi‘ del municipi bagenc aquest dissabte 6 de maig a partir de les 18:00 h de la tarda.

El cartell de la segona edició de ‘Dones de vi’

El programa, al detall

En aquesta segona edició, s’encetaran converses i reflexions amb el vi com a fil conductor que debatran sobre la pagesia, el relleu generacional, l’emergència climàtica, la revolució enològica o el valor de la comunicació i l’enoturisme, entre d’altres. L’acte estarà conduït per la periodista i col·laboradora d’aquesta capçalera, Ruth Troyano, acompanyada per la sommelier Clara Antúnez qui dirigirà el tast de vins.

A l’àgora les acompanyaran: en la primera taula que girarà entorn de la vinya, Maite Esteve, de Vins El Cep (DO Penedès), Noemí Poquet del Celler Molí de Rué (DO Tarragona); parlant des de l’experiència a celler Judith Sabaté, del Portal de Montsant i Abadia de Poblet (DO Montsant), Maria Barrena, del Celler Entre vinyes (DO Tarragona), Marta Pairó de Pere Guardiola (DO Empordà); i des del vessant de la comunicació i l’enoturisme, Silvia Cullell periodista i sommelier i Alba Gràcia historiadora i coordinadora del Centre d’interpretació La Malvasia de Sitges.

La voluntat de l’organització és sumar edicions per continuar reivindicant aquesta figura en el món del vi des de tots els vessants possibles, així com fer d’altaveu i empoderament per a les futures generacions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa