VadeVi
La Nit dels Enòlegs clou amb el lliurament dels seus premis anuals
  • CA

Els enòlegs han finalitzat el seu congrés anual amb el tradicional sopar de la Nit de l’Enologia, durant el qual s’han anunciat els guardons que distingeixen diverses personalitats vinculades amb el sector vitivinícola. L’acte de lliurament ha estat conduït pel periodista (i enoturista) David Jobé i ha tingut lloc al celler d’Espiells de Juvé & Camps. Els premis d’enguany han estat per:

  • Miquel Rius, de Rius i Rius, com a personalitat de prestigi afí al vi.
  • L’estudiant-enòleg guanyador del premi Jaume Ciurana 2021: Pol Sancho Virgili.
  • El comunicador Pep Nogué per la seva tasca de divulgació del món del vi.

Enguany, per primer cop, s’ha destacat també a l’Enòleg o Enòloga ACE-CEEC més guardonat/ada als Vinari, que ha recaigut en Xavi Pons, de Vallformosa, el celler que va rebre el major nombre de reconeixements en l’edició 2021 del concurs de vins catalans.

Imatge de Congrés dels Enòlegs de 2021

L’Associació Catalana d’Enòlegs – Col·legi d’Enòlegs i Enòlogues de Catalunya ha centrat el Congrés d’aquest 2021 a les biomolècules i innovació disruptiva en enologia a través de temes com les noves funcions de la molecularitat i el processament de dades.

Les diferents xerrades i ponències s’han dut a terme a l’Escola d’Enoturisme de Catalunya, a Vilafranca del Penedès. Segons els organitzadors, “les conferencies van estar al nivell esperat i es van seguir amb molt d’interès” per prop de tres-centes persones, una seixantena de les quals van poder seguir-ho de manera presencial, i la resta, a través de canals digitals facilitats per l’entitat organitzadora.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa