L‘Institut Català de la Vinya i el Vi ja fa uns mesos que va anunciar l’interès d‘internacionalitzar el vi català, no només a través de l’exportació dels productes en sí mateixos sinó també de la mà de la formació. Aleshores, la directora de l’INCAVI Alba Balcells venia d’una reunió amb Joseph Hallam, responsable del Wine & Spirits Education Trust, un dels programes formatius en vi més reconeguts del món amb seu a Londres (i amb delegació a tots els continents), en la qual van explorar la creació d’un programa específic que promogués el coneixement i la divulgació dels vins catalans entre la seva oferta.

“Volem posar en valor la riquesa i diversitat vitivinícola de Catalunya, el sistema de Denominacions d’Origen, les varietats locals, els territoris i paisatges, a banda de promoure un impuls del consum de les produccions catalanes i l’enoturisme  de Catalunya”, compartia l’entitat catalana en un comunicat.

Ferran Centelles en una imatge recent | Foto: F.C.

Primera formació, a càrrec de Ferran Centelles

La reunió ha donat els seus fruits perquè tot just aquest dimarts 6 de setembre s’ha estrenat la primera de les formacions sobre vi català. El sommelier Ferran Centelles ha guiat la sessió que ha protagonitzat una varietat de raïm, la garnatxa.

L’INCAVI ho compartia a través de les seves xarxes socials: “En marxa la primera formació sobre Vi Català organitzada per WSET en col·laboració amb l’INCAVI”, deien. “Prop de 450 persones d’arreu del món estan seguint les explicacions del sommelier Ferran Centelles sobre la història de la garnatxa i les seves característiques”; i encara afegien “la d’avui és només la primera de les diferents accions formatives que permetran incrementar el coneixement del vi català arreu del món. Estigueu atents a properes convocatòries!”

De fet, segons comparteix l’entitat pública del vi a partir de les estadístiques finals, aquesta primera formació ha arribat a 652 persones de diferents països, “convertint la sessió en una de les més exitoses de WSET”, diran. A més a més, apunten, l’enquesta de valoració, els participants han puntuat el webinar amb un 4’8 sobre 5.

Un dels eixos del nou Pla Estratègic

Aquesta acció col·laborativa i promocional també està contemplada en el nou Pla Estratègic de l’INCAVI, presentat a finals de juliol, on s’inclouen detalls d’aquesta col·laboració amb el WSET, activa precisament des d’aquest 6 de setembre en què s’ha dut a terme la formació sobre la història de la garnatxa.

Més notícies
La Consellera Teresa Jordà i Alba Balcells han presentat el nou Pla Estratègic de l'INCAVI

El pla estratègic de l’INCAVI repensa l’entitat i detalla 23 nous projectes

Algunes accions previstes ja s'han posat en marxa aquest 2022 | L'entitat de la vinya i el vi de Catalunya s'ha marcat l'horitzó l'any 2025
:  - Mobile
Ferran Centelles, en una sessió de tast | Justo Rodriguez

Ferran Centelles: “Tenim una gran oportunitat amb els vins de finca”

La veu d'un sa(vi) a través d'un relat pausat i una conversa tranquil·la
:  - Mobile
Seu de l'INCAVI a Vilafranca del Penedès | INCAVI

L’INCAVI defineix els objectius estratègics per aquest 2022

La presentació del nou pla estratègic i el desplegament de la llei de la vitivinicultura seran els dos eixos més rellevants
:  - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa