VadeVi
La Guia Michelin donarà un premi especial al millor sommelier

L’organització de la prestigiosa Guia Michelin ha anunciat aquest dilluns que, durant la gala que celebrarà el proper 28 de novembre, donarà un premi especial al millor sommelier. Aquest guardó, que reconeixerà la tasca d’un dels professionals d’aquest camp, ha estat fet públic durant el debat “El vi és gastronomia” que s’està celebrant a l’auditori de la Pedrera de Barcelona, com a part dels actes associats a la gala de la Guia Michelin España 2023.

“Una figura importantíssima”

L’anunci d’aquest nou premi ha estat molt ben rebut pels ponents en aquest debat, que reuneix alguns dels principals experts de l’Estat tant en el camp de la gastronomia com del vi entre el quals, és clar, hi havia diversos sommeliers premiats. Qui més ha expressat la seva alegria, però, ha estat el propietari i director de Vila Viniteca, Quim Vila. Durant la seva primera intervenció a l’acte, de fet, ha afirmat que està “molt content” que, a més dels cuiners, la Guia també reconegui els sommeliers, “una figura importantíssima” que, “juntament amb tot l’equip de sala”, és una part crucial de l’experiència gastronòmica en un restaurant.

Quim Vila, de Vila Viniteca, ha celebrat l'anunci d'aquest premi que reconeix els sommeliers com a professionals clau de l'experiència gastronòmica
Quim Vila, de Vila Viniteca, ha celebrat l’anunci d’aquest premi que reconeix els sommeliers com a professionals clau de l’experiència gastronòmica

Un guardó per al sommelier que “més hagi impressionat” els inspectors

Així doncs, d’aquí poques setmanes, la Guia Michelin donarà el seu primer premi especial que, segons han explicat, reconeixerà la feina del sommelier que “més hagi impressionat els inspectors” amb la seva feina. Un guardó, doncs, que amplia la llista de professionals que formaran part de les categories d’aquesta guia tan important, posant de manifest la importància dels sommeliers i la seva expertesa en els vins, que ajuda no només a maridar els plats per millorar la proposta gastronòmica sinó que, amb el seu coneixement de la història de cada producte, dóna encara un altre valor afegit a la vivència d’anar a un restaurant a gaudir d’una experiència completa.

Més notícies
Notícia: La Guia Michelin compra Wine Advocate de Robert Parker
Comparteix
La revista de crítica de vins és ara propietat de l'empresa de pneumàtics que edita una de les guies més prestigioses de restaurants
Notícia: Els nous Michelin aposten pels vins catalans
Comparteix
Els restaurants de Catalunya que acaben de rebre la seva primera estrella presenten cartes amb nombroses referències del país
Notícia: Aprendre i viatjar pel món del vi amb el millor sommelier de Catalunya
Comparteix
Toni Albiol guia a través de l'Enoteca Divins diverses activitats que ensenyen tècniques de tast i permeten tastar productes vinícoles de diverses regions del planeta
Notícia: Àlex Pardo, del Coque, millor sommelier de l’Estat 2023
Comparteix
El candidat català Toni Albiol ha quedat classificat en tercera posició del concurs d'enguany

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa