VadeVi
Kike Vila: “La Salvatge fa d’ambaixadora dels vins naturals”
  • CA
Equip de La Salvatge el dia de la inauguració
Equip de la “Salvatge” (en Kike Vila, és el segon per l’esquerra) el dia de la inauguració

Hi ha qui parla de vins naturals com d’una tendència del mercat; d’altres ho fan per criticar-ne la terminologia. “Si n’hi ha de naturals, la resta què són, artificials?”. Sigui per una cosa o per una altra, els vins fets sense additius químics, tenen des de principis de novembre un nou Olimp al barri de Gràcia de Barcelona (C/ Verdi, 50). Salvatge és un projecte de quatre amics a qui uneix, entre d’altres coses, la passió per aquest tipus d’elaboracions. Kike Vila ve del món del màrketing i la comunicació i és el soci responsable de la promoció i difusió del local.

– Per què un projecte com la “Salvatge”?

– Et diria que per la passió i convicció pel món dels vins naturals de les persones que hi ha al darrera. D’una banda, l’Albert i en Pere d’Export MoonWine, una distribuïdora internacional de vins de viticultura biodinàmica i vins naturals; i de l’altra, en Rubén Parera, de Finca Parera, ben conegut per la seva tasca amb els vins naturals a Sant Llorenç d’Hortons.

– Com ideeu el bar?

– Tot va començar en un viatge a la fira de vins naturals “Raw” de Nova York, on es van imaginar un local de referència i “popular” de vins naturals que fomentés aquesta tipologia de vins a Barcelona; un espai que aportés alguna diferenciació i sumés a l’oferta d’altres locals ja existents a la ciutat com L’ànima del vi, El Brutal o La Volàtil. Tenien molt clar que ho volien fer-ho al barri de Gràcia, i aquí estem. En aquell moment, ens vam sumar a l’aventura els socis del Rubén en la distribuïdora HumanVins, Ludo i Josep Ramon, i jo mateix, un publicitari apassionat pel món del vi des de fa uns quants anys.

– Per què us decidiu pel vi a doll?

– Com comentava, buscàvem una diferenciació i ens va semblar que podia ser-ho muntar una taverna de vi popular, accessible tant a professionals del sector com a persones que gaudeixen amb una copa de vi. La manera d’expressar aquesta idea va ser a través del vi a doll elaborat per “vinyerons salvatges” que treballen d’una manera tradicional, autèntica i honesta. Actualment tenim 10 aixetes amb vi blanc, negre, orange i un vermut natural elaborat exclusivament per a nosaltres. Volem donar l’oportunitat i ser altaveu de tots els vinyerons catalans, espanyols i de tot l’àmbit internacional que vulguin fer arribar els seus productes a la gent perquè sentin l’emoció de fer-ho; i que puguin, alhora, entendre i valorar tot el treball que hi ha darrera de la seva elaboració.

L'hipopòtam ha esdevingut la imatge del negoci

– Trieu un hipopòtam com a imatge del local. Què us inspira?

– El nom de Salvatge apel·la a aquesta manera de treballar dels vinyerons, com es feia abans, de la manera tradicional amb els recursos que t’ofereix la naturalesa, amb la força de les mans i amb la passió i il·lusió que mou a aquestes dones i homes. Salvatge és un estil de viure la vida, no solament de fer vi, i això és el que volem transmetre en la nostra taverna de vins. Us semblarà curiós però la imatge de l’hipopòtam sorgeix de la primera vegada que entrem al local i ens trobem amb un hipopòtam de fusta de 200kg! I, és clar, ho adoptem com la nostra icona de marca.

!--akiadsense-->

– I a part dels vins, també hi teniu oferta gastronòmica.

Nosaltres diem que es ve a prendre uns vins i surts sopat. Oferim vins a doll i ampolles exclusives, sobretot de Catalunya, però també tenim algunes ampolles d’altres regions de l’Estat espanyol i internacionals. També oferim ancestrals; i per picar, tenim formatges, embotits, conserves, hummus, esqueixades, empedrats i algun plat calent com un pollastre o mandonguilles. Amb aquesta idea d’accessibilitat i popularitat, obrim cada dia a partir de les 19h. I els caps de setmana també a l’hora del vermut, a partir de les 12h. En un futur immediat començarem a organitzar en el local trobades amb vinyerons, pop-up gastronòmiques i altres esdeveniments per potenciar les fires de vins naturals que es realitzen a Barcelona com Vella Terra i la que organitzen els productors de vins naturals.

– Com us veieu en uns mesos?

– El nostre objectiu és acostar el vi natural i traslladar la manera de fer que hi ha darrere. Ens agradaria que la gent que vingui al nostre local, ja sigui un sommelier, un amant del vi o persones que simplement vulgui venir a xerrar i prendre’s un vi, gaudeixin amb el nostre concepte i puguin portar-se una bona impressió dels vins naturals. Volem ser ambaixadors i referents d’aquesta tipologia de vins perquè realment creiem i ens sentim molt identificats amb les persones que estan darrere de cada vi.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Remei a desembre 04, 2017 | 12:05
    Remei desembre 04, 2017 | 12:05
    Us vull felicitar per la iniciativa, tant pel bar com pero la botiga La Festival. Ara bé, us prego que deixeu de fer servir el terme "vinyerons"!! És un gal·licisme totalment innecessari, ja que en català disposem de "vinyater" i "vinyataire", mots ben nostrats que diuen exactament el mateix. Salut!!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa