VadeVi
La DO Catalunya ja s’havia personat contra el presumpte frau al 2021
  • CA

La Denominació d’Origen Catalunya ja s’havia personat a finals de l’any passat -2021- com acusació particular a la causa contra la presumpta falsificació de distintius de control del cas Reserva de la Tierra. Així ho confirma el president de l’entitat, Xavier Pié, arran de la notícia que destapava que la investigació havia requisat també alguns distintius d’aquesta DO i la DO Tarragona.

Segons Pié, “El Consell Regulador està en fase de conèixer quin és exactament l’abast dels fets”, abans de poder prendre noves decisions d’actuació, però sobretot, insisteix, “per protegir els seus cellers, viticultores i viticultors davant possibles accions fraudulentes”.

Recordem que tot just ahir es destapava que grup Reserva de la Tierra, amb seu a Les Borges del Camp, també hauria comercialitzat -o intentat comercialitzar- ampolles amb distintius de garantia presumptament falsos de les DO Catalunya i Tarragona. Així, la requisa de material duta a terme en les la impremta on es produïen aquestes suposades etiquetes il·legals, s’hi haurien trobat distintius d’aquestes dues Denominacions d’Origen, a més de les de les DO Montsant i Terra Alta i la DOQ Priorat, tal com ja van denunciar les pròpies entitats fa uns mesos.

La Denominació d’Origen Tarragona també va anunciar ahir que se sumava a la denúncia presentada pels consells reguladors de la DOQ Priorat, DO Montsant i DO Terra Alta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa