VadeVi
Leonadro DiCaprio també entra al sector del vi
  • CA

L’actor i productor nord-americà Leonardo DiCaprio és la darrera personalitat de Hollywood a entrar al sector vitivinícola. Segons informa ‘Decanter’, ha invertit en Champagne Telmont, un celler francès que està fent una aposta molt decidida per la sostenibilitat. Aquest tret distintiu del celler seria, afirma al mitjà, el que ha convençut el protagonista d'”Inception”, entre moltes altres pel·lícules, a comprar una part de l’empresa, que té Rémy Cointreau com a màxima accionista.

Fundat el 1912, Champagne Telmont és un celler situat a Damery, una localitat propera a Epernay, al departement de la Xampanya-Ardenes, i està dirigit per Bertrand Lhôpital, la quarta generació de la mateixa família. Segons Ludovic du Plessis, accionista i director general de la casa, la decisió de l’actor de convertir-se en propietari d’una part del celler és “un missatge fort” que “els encoratja a continuar amb els seus plans ambiciosos” en matèria de sostenibilitat. “Compartim el mateix convenciment i el mateix compromís de protegir el medi ambient”, ha afirmat Du Plessis, que ha afegit que “la casa té un peu a la tradició i un altre a la modernitat, però tots dos fermament arrelats a la terra”.

Vinyes de Champagne Telmont
Vinyes de Champagne Telmont

Champagne Telmont va obtenir la primera certificació d’agricultura orgànica per a part de les seves vinyes l’any 2017, i vol que s’estengui a totes les que té en propietat abans de 2025. Després, també ajudarà els productors amb qui col·labora a fer el mateix, amb l’objectiu que, el 2031, tot el raïm que faci servir sigui provinent de l’agricultura orgànica. El mateix DiCaprio ha explicat que “Champagne Telmont, juntament amb els seus col·laboradors vitícoles, s’ha fixat produir xampany 100% orgànic, assegurant un cicle de producció completament sostenible”.

I és que, a més, el celler afirma que està compromès amb la defensa de la biodiversitat a les seves finques, a més de reduir l’impacte de la seva activitat, especialment la petjada de carboni. L’any passat va deixar de fer servir capses de regal i va limitar els seus envasos a ampolles verdes fetes amb un 85% de vidre reciclat, i també s’ha compromès fent servir un 100% d’energia d’origen renovable. És per tot això, afirma Leonardo DiCaprio, que se sent “orgullós d’unir-se com a inversor” a Champagne Telmont.

Més notícies
Kylie Minogue en una imatge d'arxiu | Renan Katayama / Flickr
Kylie Minogue, del Lambrusco a la seva pròpia marca de vins
Comparteix
L'actriu i cantant australiana va llençar Kylie Minogue Wines el 2020
George i Amal Clooney | Wikimedia Commons
La història d’amor fracassada de George Clooney amb el vi
Comparteix
L'actor estaria en procés de comprar un celler a la Provença, però sembla que està tenint problemes legals
L'actor John Malkovich en una imatge d'arxiu | Wikimedia Commons
John Malkovich denuncia la “corrupció” al món del vi
Comparteix
Nominat dues vegades als Oscars té vinyes a França i experimenta amb cupatges peculiars
L'actor presenta el seu primer xampany, Fleur de Miraval
Brad Pitt i Angelia Jolie treuen un xampany que serà exclusivament rosat
Comparteix
Els actors que tot i estar separats mantenen el seu celler a la Provença, s’han aliat amb dues famílies de la Xampanya per elaborar un producte exclusiu que es vendrà a 330 euros l'ampolla

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa