VadeVi
L’Estat vincula la crisi del cava amb l’independentisme
El ministre d'Agricultura, Luís Planas
El ministre d’Agricultura, Luís Planas

!–akiadsense–>

El ministre d’Agricultura, Pesca i Alimentació en funcions, Luis Planas, afirma que la crisi dels pagesos del cava està relacionat amb l’indepentisme i la “politizació” del sector. Aquesta és la resposta que ha donat el màxim responsable polític de la DO Cava, al Congrés dels Diputats, a la interpel·lació de la diputada d’ERC, Carolina Telechea que ha aprofitat per preguntar què farà el govern espanyol per evitar la caiguda del preu del raïm.

Telechea ha dit textualment que la situació actual “està arruinant els productors”. Recordem que en la campanya 2019, el quilo del preu de raïm per cava ha arribat a mínims històrics, fins a 30 cèntims, similar a l’oferta que es va fer l’any 1998. Una situació que va portar als pagesos a la vaga de verema del passat 5 de setembre.

El ministre socialista ha mostrat la seva preocupació però afirma que el sector del cava “té un problema de politització. L’independentisme s’ha posat fins i tot en el cava”. I ha aprofitat per afegir: “és una qüestió que em preocupa i tindré ocasió de parlar-ne amb la consellera (Teresa Jordà) si es digna a venir als consells consultius que celebrem per preparar els consells de ministres europeus”.

Jordà va fer arribar una carta al ministre demanat, precisament, la seva intervenció per evitar que la situació d’enguany amb els preus del raïm es torni a repetir i per exigir que es limiti el creixement de la superfície de DO Cava, un dels elements que ha distorsionat l’equilibri del mercat i que ha portat a la situació actual.

En declaracions a Vadevi, la consellera d’Agricultura, va assegurar que demanaran que l’Estat compensi les tres campanyes en que encara fos poc, s’han permés noves plantacions de vinya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa