VadeVi
Més de 130 activitats arreu de Catalunya en motiu de la Setmana del vi català

Del 18 al 24 d’octubre, Catalunya s’omplirà d’activitats al voltant del vi que s’elabora de punta a punta del país. Serà en el marc de la segona edició de la Setmana del Vi Català que organitza l’INCAVI i durant la qual es pretén un any més visibilitzar la realitat vitivinícola de casa nostra, donar a conèixer el nostre territori de vinyes, i homenatjar totes aquelles persones que en tenen cura d’aquest paisatge i n’elaboren producte en forma de vi. Aquest dimecres 13 d’octubre s’ha fet la presentació oficial del programa al Palau Robert de Barcelona, en un acte on hi ha participat la directora de l’entitat Alba Balcells, i de les periodistes Ruth Troyano i Meritxell Falgueras.

Presentació de la 2a Edició de la Setmana del Vi Català al Palau Robert de Barcelona | E.V.

Seran set dies on s’hi organitzaran fins a 130 activitats diferents per a tots els públics -el doble que en la primera edició, celebrada l’any 2019- a partir d’iniciatives vinculades amb el turisme, la gastronomia o la música, entre d’altres. El programa se centrarà en cinc eixos temàtics: l’enoturisme, gastronomia i restauració, activitats comercials, cultura i vi i activitats divulgatives i tindrà com a grans protagonistes els cellers catalans, que obriran les portes de casa seva a propostes especials, i les persones que s’animin a visitar-los i tastar alguna de les propostes.

Entre aquestes activitats populars hi destaca la ruta de tapes i vins pel barri de Sant Antoni de Barcelona (el Tapantoni), activitats de marxa nòrdica entre vinyes o el tast “Poesia, dones i vi“, on la sommelier Meritxell Falgueras i l’actriu Estel Solé recitaran poemes tot conduint un tast de vins fets per dones com la Marta Casas, Anna Josephine Canan o Mireia Torres. Tot plegat, se sumarà a una oferta centralitzada a Barcelona i que tindrà lloc en el marc del Gastronomic Forum 2021.

Presentació de la 2a Setmana del Vi Català al Palau Robert | INCAVI

A Fira de Barcelona, una seixantena de cellers donaran a tastar el seu producte als professionals del sector, principalment del canal de la restauració, botigues especialitzades i restauració. Aquest espai, organitzat per PRODECA amb el suport de l’INCAVI, serà el punt de trobada i d’intercanvi entre actors del sector on s’hi facilitarà el contacte i la creació de sinergies en un moment en què el sector està sortint d’uns mesos complicats arran de la pandèmia.

En el mateix espai, hi coincidirà l’Aula de la Setmana del Vi Català, espai de reflexió, conversa i debat al voltant de les tendències i temes de l’actualitat del sector. L’espai estarà moderat per la periodista Ruth Troyano i debatrà, a partir de diverses activitats, al voltant d’eixos com l’emergència climàtica en relació a la vinya i els vins catalans, l’ecofeminisme, o la represa del sector en l’era post-covid. Entre els protagonistes, els sommeliers Josep Roca, Ferran Centelles i Anna Vicens, o els periodistes Empar Moliner, Ramon Francàs, David Jobé i Mariola Dinarès, entre molts d’altres. El programa complet el podeu consultar seguint aquest enllaç.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa