Aquest dilluns 26 de juny ha tingut lloc una nova edició, ja compten la setena, de la Cimera del Xarel·lo, una mostra on es pot gaudir en un paratge tan singular com l’Ermita de Santa Maria de Foix d’una bona representació dels vins i escumosos que s’elaboren exclusivament amb aquesta varietat de raïm, icònica i representativa del territori penedesenc.

Vins, bon ambient i espectaculars vistes
La Cimera del Xarel·lo és una trobada d’ambient tranquil i relaxat, dominada per les espectaculars vistes que l’Ermita ofereix sobre tot el Penedès, molt ben organitzada pels mateixos cellers participants i adreçada al públic professional.
És una ocasió única per poder valorar en contacte directe i molt proper amb els seus creadors, la varietat i la qualitat dels vins i escumosos a partir de les diferents interpretacions que els prop de vint-i-cinc productors, presents a la mostra, en fan. Hi podem trobar des de vins joves, brisats, amb criança en tota mena de materials, fusta, fang, ciment o formigó, elaborats de manera clàssica, de mínima intervenció, amb sulfits o sense, bombolles elaborades seguint el mètode tradicional i emparades per la DO Cava, Clàssic Penedès o Corpinnat i també les elaborades seguint el mètode ancestral. Anyades actuals i anyades de biblioteca.
A l’Ermita de Santa Maria de Foix, un indret preciós on el temps transcórrer a una altra velocitat, tot tastant xarel·los s’accelera i les gairebé cinc hores que dura la mostra passen volant. De tornada i encara amb les sensacions produïdes per l’experiència a flor de pell, un ja va comptant els dies que falten per la pròxima edició i intenta entendre perquè aquesta setena edició l’afluència de públic ha estat notablement inferior a la dels darrers anys.
Llarga vida a la Cimera del Xarel·lo!