“Ahir va marxar l’avi després d’una vida dedicada a la vinya, la seva feina, la seva passió i el seu hobby”. Va ser el seu referent i també la persona que li va ensenyar a estimar la terra. Imma Soler, responsable del projecte de vins actiu a la Conca de Barberà Mas de la Pansa, s’acomiadava així de l’avi, Joan Soler Pagès, que ha mort a l’edat de noranta-un anys després d’una vida “plena d’anècdotes, aventures i alguna vivència dolorosa”, com recorda la neta en un escrit a xarxes socials.

“Estimar la terra per sobre de les meves possibilitats”

“Gràcies per tot el que m’has ensenyat”, perquè -i diu literal-, “sense tu jo no seria qui soc“. “M’has alimentat l’ànima amb mil històries i aventures que recordaves sempre a la perfecció, m’has fet riure, i també m’has fet enfadar i rabiar, però sobretot, dirà, m’has ensenyat a estimar la terra per sobre de les meves possibilitats”.

Imma Soler, en una imatge recent | Foto: Mas de la Pansa

Mas de la Pansa embotella des del viver de celleristes de La Conca

Joan Soler Pagès, “de nom i de fets“, com solia dir quan es presentava, es va dedicar “en cos i ànima” a la vinya i va ser la persona que va guiar els passos de la seva neta, que després d’una important decisió, va decidir agafar l’herència de les terres i cultivar-les per fer-ne els seus propis vins.

Imma Soler, a través de Mas de la Pansa, explica la seva manera d’entendre la vitivinicultura i el paisatge de la Conca de Barberà a través de productes que reivindiquen trepat, però també històriques maneres de fer vi. Soler és una de les usuàries del viver de celleristes de La Conca.

La responsable de vins com el Mas de la Pansa Trepat o Parellada agraeix que hagi pogut aprendre a “sentir la vinya com un fill i a patir com qui més quan a l’horitzó apareixen caparrots”. “Sempre en el meu cor, t’estimo molt avi”, s’acomiada.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa