La Mostra del Vi de l’Empordà arriba a la 37a edició. Se celebrarà del 29 de juny al 2 de juliol a Figueres i, amb la intenció de superar els 5.000 visitants de 2022, reunirà 11 cellers de la DO Empordà i un total de 19 expositors. Entre les novetats d’aquesta fira, organitzada per l’Ajuntament de Figueres i la DO Empordà, hi ha una nova distribució d’espais i un canvi d’imatge. Aquest any, la Mostra comptarà amb el president de l’Acadèmia Catalana de Gastronomia, Carles Vilarrubí, com a pregoner.

“Magnífica complicitat” entre Ajuntament i DO

La nova presidenta de la DO Empordà, Carme Casacuberta, va destacar durant la presentació de la fira la seva “professionalització” i l’aposta pels tasts en espais singulars de la ciutat mentre que l’alcalde de Figueres, Jordi Masquef, va considerar l’èxit de la fira com el resultat d’una “magnífica evolució” durant els darrers anys que l’ha duta a ser tot un referent a la zona. A més, també va reivindicar la ciutat com a capital del vi, no només durant la mostra sinó tot l’any, gràcies a la “magnífica complicitat” que hi ha amb la DO Empordà.

Figueres s’omplirà de vi a la 37a Mostra del Vi de l’Empordà

Millores a l’edició 2023

En aquesta 37a edició, les principals novetats seran millores tècniques, un canvi d’imatge integral i una nova distribució dels estands, apostant per un format més d’acord amb l’estiu. Hi haurà dos grans espais. Al primer a la part alta de la Rambla, tots els cellers estaran agrupat en una illa d’estands, coberta de les inclemències meteorològiques no només per als cellers sinó també per al públic. Pel que fa al segon espai, a la part baixa de la Rambla, hi haurà estands d’alimentació complementant els del vi i també l’espai-botiga on els vins degustats es podran adquirir a un 5% de descompte. També hi haurà una gran zona de tast amb taules altes, botes de vi i taules baixes per tal que tothom pugui degustar tant el vi com els aliments.

A més de tot això, la Mostra també oferirà una ruta enogastronòmica per tal de donar a conèixer la cuina avantguardista de l’Empordà maridada amb vins de la DO i els esmentats tasts en espais singulars.

Més notícies
Notícia: Teixir relats, gastronomia i vins a Figueres
Comparteix
Continuen actius els itineraris que recorren la ciutat per promocionar i donar a conèixer la seva oferta cultural i enogastronòmica
Notícia: Figueres, allà on el vi ho connecta tot
Comparteix
La sommelier Laura Masramon guia unes rutes enogastronòmiques que uneixen territori, cultura i producte local
Notícia: De ruta urbana pel llegat gastronòmic de Figueres i els vins de l’Empordà
Comparteix
Notícia: La DO Empordà fa rècord amb més de sis milions d’ampolles venudes el 2022
Comparteix
El mercat gironí suposa la meitat de les vendes i la resta de Catalunya s'aproxima al 25%

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa