Josep Lluís Grogués va ser president de la Denominació d’Origen Tarragona durant dotze anys (2007-2019), donant pas a la següent etapa de presidència que ha encapçalat fins fa pocs dies l’enòleg i responsable de Mas Vicenç, Vicenç Ferré. Arran de la dimissió d’aquest últim ara fa tot just una setmana, el Consell Regulador ha decidit en una reunió celebrada aquest dimecres que qui fou vicepresident de la DO ocupi de nou el càrrec fins a les eleccions que hi ha previstes aquesta propera primavera.

Grogués, viticultor de Vila-rodona ocuparà aquesta cadira “perquè legalment cal aquesta figura”, apunten des de l’entitat, tot i que s’ha decidit que la “direcció de l’organisme es farà de forma col·legiada pels 9 integrants del consell rector, per tal de treballar en favor de la unitat i el consens”. Així ho comparteixen en un comunicat on insisteixen que el camí passa per “treballar de forma consensuada” fins a la cita electoral.
El nou consell rector
Grogués encapçala un consell rector format per 9 membres: Roger Soler, de Cellers Blanch; els viticultors Joan Carles Armenijach, Joan Saperas i Enric Vives; Jordi Sánchez, de la Vinícola de Nulles; Josep Anton Llaquet, de Cellers Unió; Gerard Galofré, d’Estol Verd Celler i Josep M. Llauradó, de Mas del Botó.
A partir d’aquesta mateixa setmana, conclou el comunicat, la nova junta de la DO Tarragona “començarà a treballar al capdavant de la institució al costat de l’equip tècnic per garantir la continuïtat de la DO Tarragona i els projectes que estan en marxa”.

Els antecedents
Vicenç Ferré va dimitir segons ell mateix compartia a causa de “pressions internes exercides per part dels membres del consell regulador i l’àrea tècnica de la institució”. En paral·lel, fonts properes de l’entitat confirmaven que Ferré hauria rebut la petició que el convidava a renunciar al càrrec per algunes discrepàncies en la seva gestió. “El Consell no ha confiat en els grans reptes que ens plantejàvem pels anys que venen”, confirmava el fins ara president a Vadevi.
Farré ha presidit la DO durant tres anys i mig, una etapa que ha definit com de “transformació i evolució” de la DO. De fet, fa pocs dies anunciaven en un esmorzar de premsa els plans i projectes per un 2023 i futurs mesos que pretenen iniciar aquesta transformació molt centrada a fer valer territori i varietat.