VadeVi
El raïm té efectes beneficiosos per a la vista

Un equip d’investigadors de la Universitat Nacional de Singapur afirma que el consum de raïm té efectes beneficiosos en la vista. En un article que ha estat publicat a la revista Food & Function, presenten els resultats del seu darrer estudi, que apunta el bé que pot fer a la salut ocular.

Un coneixement útil en una societat cada cop més envellida

Així, a més de les pastanagues i els espinacs, considerats tradicionalment bons per a la vista, potser haurem d’afegir el raïm a la llista. Un descobriment prou important especialment en una societat com l’actual, cada cop més envellida i on, per tant, els problemes de visió estan cada vegada més estesos. Aquest estudi, de fet, assenyala als beneficis del consum de raïm especialment en les persones d’edat avançada.

Cep de raïm blanc
Cep de raïm blanc

Els antioxidants i els fenols protegeixen la vista

El treball demostra que, gràcies a l’alt contingut en antioxidants d’aquest fruit, es combat l’estrès oxidatiu i les deficiències visuals que s’hi associen, en casos de consum regular. Això produeix una millora notable en la preservació de la vista, si més no en els casos que han estat estudiats: 34 adults, la meitat dels quals van menjar cada dia 46 grams de pols de raïm liofilitzada durant 16 setmanes mentre que les altres menjaven un placebo.

Els participants en l’estudi que menjaven raïm van millorar la densitat òptica del seu pigment macular, cosa que produeix una protecció més gran davant de l’estrès oxidatiu, i també es van reduir els compostos tòxics coneguts com a productes finals de glicació avançada, o AGE. A més dels antioxidants, de fet, si el raïm es consumeix en temporada alta, entre agost i octubre, també eleva els fenols, potenciant les defenses naturals dels ulls tant contra l’envelliment com contra malalties.

Conclusions clares

Així doncs, aquest estudi posa sobre la taula el fet que, segons sembla, consumir força raïm pot protegir-nos la vista, especialment quan ens fem grans, i ajudar-nos a tenir un millor envelliment i amb una qualitat de vida superior.

Més notícies
Notícia: Consumir oli d’oliva verge extra en l’embaràs millora la salut dels fills
Comparteix
Ho demostra un estudi d'un equip de la Universitat de Barcelona
Notícia: La cervesa i el licor perjudiquen més la salut que el vi
Comparteix
A més dels beneficis del negre al cor, un estudi apunta que el vi blanc augmenta la densitat mineral òssia
Notícia: Residus del vi que milloren la salut humana
Comparteix
Un nou estudi troba compostos i molècules de sucre que es podrien aprofitar de la pell, la polpa i les llavors
Notícia: Els quatre punts que cal tenir en compte perquè beure vi sigui fer salut
Comparteix
És la proposta del metge de l’Hospital Clínic, Ramon Estruch

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa